SAP koopt SwoopTalent voor zijn people analytics platform

SAP

SAP maakt een stap naar people analytics door SwoopTalent aan te kopen. De technologie van SwoopTalent wordt onderdeel van het SuccessFactors Human Experience Management Suite van SAP. 

SwoopTalent staat bekend om zijn platform dat talentsystemen automatisch verbindt voor data-analyse, machine learning en migraties. Door deze technologie toe te voegen aan zijn eigen platform wil SAP zijn gebruikers meer inzicht geven in human resource-initiatieven. De technologie biedt kansen voor onder verschillende projecten, interne banen, mentorschap, cursussen en beurzen. 

SwoopTalent wordt aangedreven door natural language processing en machine learning die data van human resource-systemen en workflows combineert, analyseert en ermee traint. Het systeem biedt up-to-date inzicht in het gehele personeelsbestand van een organisatie. 

Het platform bevat data als vaardigheidsniveaus, capaciteiten, ervaring, interesses, leervoorkeuren en nog veel meer. Managers en werkgevers kunnen het platform gebruiken om hun medewerkers te koppelen aan interne initiatieven, cursussen en andere projecten. 

Hoe SwoopTalent betere kansen voor medewerkers creëert

Amy Wilson, senior vice president of product and design bij SAP, legt uit dat het algoritme van SwoopTalent een profiel maakt van elke medewerker binnen een bedrijf. Het systeem haalt data uit verschillende bronnen en houdt daarbij ook rekening met lokale wetgeving rondom het gebruik van data. Daarbij verwerkt het systeem enkel data waarvan de medewerker toestemming heeft gegeven om deze te delen.

lees ook

EU wil strenge regels voor AI: geen massa-surveillance, focus op transparantie

SAP wil de software van SwoopTalent onder meer gaan gebruiken om vacatures te koppelen aan specifieke talentmarkten, legt Wilson uit. Als een medewerkers in de loop der maanden en jaren vooruitgang boekt, worden opkomende kansen steeds meer geïndividualiseerd. Het valt op dat het gebruik van AI voor dergelijke doeleinden flirt met wat de EU als hoog risicogebruik bestempelt en met toekomstige regelgeving aan banden wil leggen.

SwoopTalent co-founder is enthousiast over overname

Volgens SwoopTalent co-founder en Chief Executive Stacy Chapman draaien werkplekken steeds meer om behendigheid, zingeving en cultuur. “Met human experience management heeft SAP de juiste visie en strategie om technologie te leveren die individuen in staat stelt om hun vaardigheden te verbeteren en een carrière voor zichzelf te creëren die in lijn ligt met hun vaardigheden”, stelt Chapman. 

Na de aankoop voegen Chapman en mede co-founder Satish Sallakonda zich evenals de rest van het ingenieursteam van SwoopTalent zich bij SAP. SwoopTalent en SAP passen qua cultuur goed bij elkaar en delen dezelfde waarden, legt Chapman uit. Daarom kijkt ze ernaar uit om samen met SAP te werken en het human experience management platform verder te verbeteren. 

SwoopTalent is het tweede bedrijf dat SAP dit jaar overkoopt. In januari nam SAP het Duitse business process intelligence-bedrijf Signavio over.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home