OLED-monitoren kunnen snel goedkoper worden volgens nieuw rapport

Asus Vivobook OLED

LG zou met de productie van kleinere OLED-panelen starten voor kleinere tv’s en monitoren die de veel goedkopere WOLED-paneeltechnologie gebruiken.

OLED is de standaard voor high-end smartphones en ook in de tabletmarkt zie je ze verschijnen. Tv’s omarmen de technologie ook al langer en sommige laptopmodellen bieden het aan als een schermoptie. Wie een OLED-monitor wil kopen, moet daar vandaag nog heel diep voor in de buidel tasten. Zowel Asus als LG bieden een 32-inchmodel aan dat minimum 3.500 euro incl. btw kost.

Om de prijs sterk naar beneden te halen, zou LG de productie van panelen met de WOLED-technologie gevoelig opschalen. Die technologie is economisch veel interessanter dan de klassieke OLED-panelen die je vandaag in monitoren en laptops terugvindt.

Het nieuws werd gebracht door OLED-info.com die een anonieme bron binnen het Chinese productieproces noemt. We kunnen het nieuws niet verifiëren bij andere bronnen, maar het lijkt een logische zet om OLED-monitoren meer betaalbaar te maken. De trend is al duidelijk zichtbaar bij laptops.

De kans is groot dat op de aankomende conferenties waaronder CES, Computex of IFA meer OLED-monitoren zullen verschijnen met een betaalbaarder prijskaartje.

lees ook

Waarom je beter geen 4K-scherm voor je laptop kiest

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home