Samsung daagt Apple uit met zakelijke 5K-monitor

Samsung viefinity s9 monitor
Bron: Samsung

Met de Viewfinity S9 zal Samsung zich in 2023 oriënteren op de zakelijke markt. De 5K-monitor moet een alternatief bieden voor Apple’s Studio Display.

Aan de vooravond van CES 2023 heeft Samsung een voorsmaakje gegeven van het monitorportfolio voor het nieuwe jaar. Het paradepaardje dat begin 2023 zal lanceren is de Viewfinity S9. Deze professionele monitor lijkt qua design sterk op de Apple Studio Display die in maart 2022 lanceerde en het is duidelijk dat Samsung’s vlaggenschipscherm met Apple moet gaan concurreren.

5K-resolutie

De specificaties van het 27”-scherm ogen alvast indrukwekkend. Samsung pronkt met een 5K-resolutie (5120 x 2880 pixels) en een DCI-P3 kleurengamma van 99 procent. Het scherm heeft een matte afwerking om lichtreflectie en schitteringen te minimaliseren.

De ingebouwde kleurcalibratie-engine in de monitor moet voor een nauwkeurige schermkleur en helderheid zorgen. Via een smartphone-applicatie kan je de beeldinstellingen zoals de witbalans en de RGB-kleurbalans ook altijd nog corrigeren.

Tenslotte zou je ook op vlak van aansluitingen niets te kort mogen komen. Het persbericht vermeldt ondersteuning voor USB-C en Thunderbolt 4, The Verge voegt daar nog HDMI en DisplayPort aan toe. Samsung levert eveneens een 4K-webcam mee in de doos en voorziet een ingebouwd tv-besturingssysteem voor ontspanning na de werkuren.

samsung viewfinity s9
Bron: Samsung

Prijs nog onbekend

Een prijs en exacte lanceringsdatum maakt Samsung voorlopig niet bekend. De Viewfinity S9-series is gericht op grafische professionals en bokst in dezelfde gewichtsklasse als de Apple Studio Display. Dat scherm kost je vandaag 1779 euro (incl. btw) als je voor standaardglas en een kantelbare standaard kiest. Of dat ook de richtprijs voor Samsung’s monitor is, valt nog af te wachten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home