Asus toont Windows-laptop met 17-inch vouwbaar OLED-scherm

Asus Zenbook 17 Fold OLED

De Asus Zenbook 17 Fold OLED is vanaf midden 2022 beschikbaar en heeft een plooibaar 17-inchscherm dat je flexibel kan gebruiken. Asus levert ook een bijhorend toetsenbord mee om de set compleet te maken.

Een jaar na de lancering van de Lenovo ThinkPad X1 Fold, ’s werelds eerste laptop met een plooibaar scherm, waagt Asus zich aan het concept. De grootste upgrade vergeleken met Lenovo’s variant is het veel grotere scherm, 17,3-inch tegenover 13,3-inch. De Asus Zenbook 17 Fold OLED heeft een 4:3-schermverhouding in tabletmodus en een 3:2-verhouding wanneer je hem als clamshell gebruikt. In die laatste modus heb je nog een 12,5-inchscherm om op te werken, wat perfect bruikbaar zou moeten zijn.

Het OLED-scherm heeft een resolutie van 2.560 x 1.920 pixels. In clamshell-modus hou je een 12,5-inchscherm over met een resolutie van 1.920 x 1.280 pixels. Volgens Asus heeft het paneel een kleurbereik van 100 procent DCI-P3.

Prijs en beschikbaarheid

Asus voorziet standaard een bluetooth toetsenbord met een trackpad dat in tegenstelling tot dat van Lenovo een volledig formaat is om comfortabel te typen. Het toetsenbord past in de vouw van de laptop wanneer die is dichtgeklapt, net als bij de ThinkPad X1 Fold het geval is.

Asus Zenbook 17 Fold OLED

Binnenin kan je de Asus Zenbook 17 Fold OLED configureren met een 12de generatie Intel Core i7-chip uit de U-categorie. Verder kan je maximaal 16 GB RAM kiezen en 1 TB opslag. Om het grote scherm lang genoeg te voeden, voorziet Asus een 75 Wh-batterij. Een geschatte batterijduur geeft de fabrikant niet mee. Connectiviteit beperkt zich tot twee USB-C-poorten die Thunderbolt 4-compatibel zijn.

De Asus Zenbook 17 Fold OLED ligt vanaf midden 2022 in de winkel wereldwijd. Een adviesprijs maakt de fabrikant pas bekend dichter tegen de lancering.

lees ook

Lenovo ThinkPad X1 Fold preview: innovatief, maar nog niet af

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home