Qualcomm wil Snapdragon naar pc-desktops brengen 

Qualcomm wil zijn Snapdragon-processors binnenkort ook beschikbaar stellen voor pc-desktops, dat vertelde CEO Cristiano Amon tijdens een presentatie op Computex in Taipei. 

Qualcomm zegt dat hun Arm-gebaseerde CPU’s naar “alle vormfactoren” zullen komen. Hiermee bedoelen ze niet alleen laptops, maar ook all-in-ones, tablets en machines met een kleine vormfactor. Tijdens de presentatie werd er nog geen concreet voorbeeld getoond, maar werden de grote spelers in de pc-industrie, zoals Asus, Dell, HP, Lenovo, Mirosoft en Samsung aangehaald, die samenwerken met Qualcomm. 

Is de markt er klaar voor?

De komst van Snapdragon-processors naar desktops kan een impact hebben op de pc-markt. Gebruikers die op zoek zijn naar een Windows-machine in een specifieke vormfactor, krijgen dan de mogelijkheid om te kiezen voor een apparaat dat draait op een Snapdragon-processor. Toch zal het zo’n vaart niet lopen. Snapdragon X lijkt nog niet naar traditionele desktops te komen, maar eerder laptopafgeleiden. Verder is nog onduidelijk of er losse componenten voor Arm-gebaseerde pc-hardware verkocht zullen worden. 

lees ook

Qualcomm lanceert Snapdragon X Elite voor laptops: toekomst voor Windows op ARM?

Bovendien heerst er nog steeds een dominantie van de x86/x64 architectuur die al decennialang actief is. Het zal dus veel voeten in de aarde moeten hebben om trouwe gebruikers te laten overstappen naar een volledig nieuwe architectuur.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home