Qnap lanceert TS-855X opslagserver voor kmo-markt

Qnap breidt zijn NAS-aanbod voor kmo’s uit met de TS-855X waarmee kleine bedrijven opslag- en virtualisatieomgevingen met de laagste totale eigendomskosten kunnen opzetten.

Maak kennis met de TS-855X, de nieuwste opslagservers van Qnap gericht naar de kmo-markt. In het hybride opslagkastje passen volgens het persbericht zes 3,5 inch HDD’s en twee 2,5 inch SSD’s. De opslagcapaciteit kan flexibel worden uitgebreid en 25GbE-netwerkpoorten worden ondersteund door het installeren van een compatibele PCIe-kaart.

De Qnap TS-855X heeft verschillende gebruikstoepassingen, van het maken van back-ups tot het ondersteunen van virtualisaties. Een Intel Atom C5125-processor met acht kernen en een kloksnelheid van 2,8 GHz moet dat mogelijk maken, in combinatie met 128 GB DDR4 geheugen. De opslagserver wordt geleverd met één 10 GbE-poort en twee 2,5 GbE-poorten voor connectiviteit. Verder zijn er nog vier UDIMM DDR4-sleuven (8GB) die kunnen worden opgewaardeerd tot 128 GB.

Virtualisatie

De TS-855X is gecertificeerd door VMware vSphere en Microsoft Hyper-V voor virtualisatieopslag. Hierdoor kan je virtuele machines hosten met Virtualizations Station. Om gegevens te beschermen tegen cyberaanvallen, laat Qnap het nemen van regelmatige snapshots toe. De systeemsoftware is QTS, maar de opslagserver kan ook worden overgeschakeld op QuTS hero voor een hogere gegevensintegriteit.

Qnap is verder eerder schaars met informatie over het product. Informatie over prijzen en de beschikbaarheid communiceert het persbericht niet. We vullen dit artikel aan van zodra we hier meer over weten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home