Qnap lanceert Thunderbolt 4-NAS op maat van videografen

NAS-specialist Qnap lanceert een nieuwe NAS-reeks uitgerust met Intel-chips van de twaalfde generatie en Thunderbolt 4. De toestellen zijn zo ideaal voor videoprofessionals.

Qnap introduceert een NAS-reeks gericht op videografen: TVS hx74T. Drie nieuwe toestellen bieden ruimte voor heel wat harde schijven, en hebben twee Thunderbolt 4-aansluitingen aan boord. Dat moet snelle rechtstreekse gegevensoverdracht buiten het netwerk om faciliteren. Verder bezitten de nieuwe servers twee M.2 NVMe-slots, die je in dit geval als scratch disk voor je lopende projecten kan configureren. Volgende toestellen zijn nieuw:

  • TVS-h674T-i5-32G: deze NAS heeft ruimte voor zes harde schijven en is uitgerust met een Intel Core i5-processor. Je krijgt 32 GB RAM mee in de doos. Deze NAS krijgt een prijs van 2.470 euro excl. btw mee.
  • TVS-h874T-i7-32G: dit toestel heeft gelijkaardige specificaties, maar is uitgerust met een Intel Core i7-processor. Voor de krachtigere processor betaal je wel extra, waardoor de prijs op 3.407 euro excl. btw komt te liggen.
  • TVS-h874t-i9-64G: deze NAS is de krachtigste van de drie. De server heeft ruimte voor acht harde schijven, krijgt 64 GB RAM mee en wordt aangedreven door een Intel Core 79-processor. Al dat geweld brengt opnieuw een hoger prijskaartje met zich mee: 4.065 euro excl btw.

Connectie

Alle Intel-processoren van dienst hebben ingebouwde grafische capaciteiten, wat transcoderen van video eenvoudiger moet maken. 2,5 GbE is de standaard voor de toestellen, maar wie wil kan via de PCIe 4.0-sleuven 10 GbE installeren. Gezien de focus op multimedia, kan dat in professionele omgevingen een absolute meerwaarde zijn. Eigenlijk vragen we ons af waarom Qnap 10 GbE niet standaard meelevert, toch minstens op het meest krachtige model.

lees ook

Qnap toont nieuwe NAS-toestellen met AMD, Intel en Arm

Qnap heeft een eigen handig besturingssysteem en uitgebreid ecosysteem dat beheer en gebruik van de NAS toegankelijk moet maken.  Daarbij hoort een visuele interface met appwinkel, net als mobiele toepassingen. De servers zijn per direct beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home