Professionele Acer-pc’s focussen op mobiliteit en creatieve pro’s

acer conceptd 300

Acer vernieuwt zijn pc-portfolio. Voor zakelijke gebruikers springt het ConceptD-gamma voor creatieve professionals er uit, samen met de robuuste TravelMate-laptops.

Acer breidt zijn pc-gamma uit met een resem nieuwe producten. Voor de zakelijke markt ligt de focus enerzijds op laptops en desktops voor creatieve professionals, anderzijds op robuuste laptops voor onderweg.

ConceptD voor creatieve pro’s

Voor de creatievelingen zet Acer drie nieuwe ConceptD-computers in de markt: twee laptops en één desktop. De desktop is een erg compact geval met een uniek design. Acer wil hier duidelijk ook visueel premiumkwaliteit mee uitstralen. Het toestel heet ConceptD 300 en komt met maximaal een Intel Core i7-cpu van de tiende generatie. Verder kan je de binnenkant configureren met een nieuwe GeForce RTX 3070 of een klassiekere Quadro P2200, tot 64 GB DDR4 2666-geheugen, een 1 TB-SSD (M.2 PCIe NVMe) en tot 4 TB hardeschijfruimte voor archivering.

Langs de mobiele kant lanceert Acer de ConceptD 7 en de ConceptD 7 Pro. De twee toestellen zijn configureerbaar met Pantone-gevalideerd 4K-display. Acer claimt een 100 procent dekking van het Adobe-RGB-kleurengamma met een DeltaE-waarde kleiner dan 2 (wat een uitstekende kleurechtheid suggereert). De laptops hebben USB 3.2 met Thunderbolt 3 aan boord via USB C, dat logischerwijze ook DisplayPort ondersteunt.

Beide toestellen zijn configureerbaar met Intel-chips van de tiende generatie: nog geen Tiger Lake dus. De laptopbouwer heeft samengewerkt met belangrijke ISV’s voor verregaande ondersteuning van zijn hardware. De Pro-variant kan je uitrusten met Nvidia Quadro RTX 30000 of Nvidia Quadro RTX 50000. Voor de gewone Concept7 D moet je het bij klassieke GeForce RTX-kaarten houden.

TravelMate voor onderweg

Voor wie een toestel nodig heeft onderweg en daarvoor een robuuste oplossing zoekt, heeft Acer het TravelMate-gamma. De fabrikant lanceert nu drie nieuwe toestellen in dat portfolio van robuuste toestellen. De hele nieuwe line-up krijgt wel Tiger Lake-chips van Intels elfde processorgeneratie onder de motorkap. 4G LTE is eveneens beschikbaar voor het hele nieuwe gamma.

Acer pakt uit met de MIL-STD 810G-standaard, al wil die claim los van een gedetailleerd certificaat niet zoveel zeggen. Zowat alle professionele laptops voldoen vandaag op de één of andere manier aan die standaard. De claim suggereert in ieder geval dat Acer deze toestellen was robuustheid betreft op hetzelfde niveau zet als HP’s Probooks en Lenovo’s Thinkbooks waarmee ze concurreren.

lees ook

Welke laptops mogen op de grond vallen: MIL-STD-tests uitgelegd

Concreet lanceert Acer de TreavelMate Spin P4, de gewone TravelMate P4 en de TravelMate P2. De P4’s moeten het 15 uur uitzingen op één batterijlading en hebben snellaadfunctionaliteit aan boord, de P2 geeft er na een nog steeds respectabele 13 uur de brui aan. De drie toestellen komen met full-HD-schermen en een en een Thunderbolt 4-poort.

Prijs en beschikbaarheid

De TravelMate P2 zonder 4G/LTE is bij ons verkrijgbaar vanaf november met een instapprijs van 699 euro. De versie met 4G ligt dan ook in de rekken al kent Acer de meerprijs daarvoor nog niet. Hetzelfde geldt voor de TravelMate Spin P4: ook die is in november verkrijgbaar zonder 4G/LTE. De adviesprijs bedraagt dan 749 euro. De versie met moet gelijktijdig in de rekken liggen maar opnieuw kennen we daarvoor geen adviesprijs. Voor de gewone TravelMate P4 is er voor België nog geen lanceringsdatum bekend.

Voor de ConceptD-toestellen is de situatie eenvoudiger: De ConceptD 7 Pro met Nvidia Quadro RTX 3000 kost 2.499 euro, met Quadro RTX 5000 loopt de vanafprijs op tot 3.999 euro. De gewone ConceptD 7 krijgt een instapprijs van 2.999 euro. De ConceptD 300-desktop gaat tot slot over de toonbank voor 1.799 euro. De laptops liggen deze maand al in de rekken, de desktop volgt in november.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home