Adobe voegt asynchroon werken toe aan Creative Suite

Photoshop, Illustrator en Fresco

Adobe Photoshop

Adobe maakt het leven van creative professionals die regelmatig moeten samenwerken een stuk eenvoudiger dankzij een nieuwe ‘Invite to Edit’-functie.

De softwaregigant heeft Photoshop, Illustrator en Fresco een update gegeven met een nieuwe functie waarmee je mensen kan uitnodigen om te helpen. Iedereen met een iPad, iPhone (enkel Fresco), Mac of pc kan de uitnodiging accepteren.

Samenwerken betekent hier niet in real-time zien wat de anderen doen. Het werkt een beetje zoals Google Docs waar je een document of bestand kan overdragen aan iemand zodat die eraan kan werken. Wanneer de aanpassingen gebeurd zijn, weet je zeker dat je de nieuwste versie hebt om aan verder te werken. Vandaar dat Adobe de term asynchroon benadrukt bij deze functie.

Presets synchroniseren mee

Voor Photoshop-gebruikers zit er een extra upgrade in de nieuwe functie. Je kan voortaan presets synchroniseren waaronder brushes, gradients en zelfs de volgorde van deze tools. Mac- en Windows-gebruikers kunnen die verregaande synchronisatie vandaag al gebruiken. Voor iPad-eigenaars staat de functie voorlopig nog aangestipt als ‘coming soon’.

Eind vorig jaar introduceerde Adobe nog een tool om originele content te belonen en indrukwekkende neurale filters om portretten te bewerken. Zo kan je met de filters bijvoorbeeld de leeftijd en de gezichtsuitdrukking van de persoon op de afbeelding aanpassen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home