Outlook-extensie maakt je inbox zichtbaar in Microsoft Edge

Microsoft Outlook Edge

Met de nieuwe Outlook-extensie kan je de inhoud van je inbox bekijken zonder dat je Outlook zelf moet openen. Nog handiger: je hoeft niet eens van tabblad te wisselen.

De Outlook-extensie voegt een Outlook-icoontje toe rechts van je adresbalk. Wanneer je daarop klikt, krijg je direct de inhoud van je inbox te zien en kan je naar beneden scrollen om verder terug in de tijd te gaan.

De nieuwe extensie maakt het mogelijk om e-mails te lezen, verzenden en beheren en je kan notificaties ontvangen binnen Microsoft Edge, allemaal zonder een nieuw tabblad te openen. Het enige wat je moet doen, is inloggen met je eigen Microsoft-account of met zakelijke Microsoft 365-gegevens.

Microsoft Outlook Edge

Andere functies die vandaag al worden ondersteund, zijn het vervoegen van online meetings, aanmaken van nieuwe afspraken en het bekeken van komende afspraken. De extensie ondersteunt 50 talen waaronder Nederlands en kan je hier installeren wanneer je Microsoft Edge gebruikt als internetbrowser.

De Outlook-extensie draait voorlopig nog in bèta. Volgens de Microsoft 365 roadmap zou de functie in juli zijn bèta-label afschudden. We draaien op de redactie de plug-in al enkele dagen zonder problemen.

Microsoft werkt ondertussen aan een volledig nieuwe Outlook-app die de huidige Mail- en Kalender-app vervangt. Het ‘One Outlook’-project krijgt als basis de webapp van Outlook en zou alle huidige clients vervangen die er vandaag zijn waaronder Outlook Win32, UWP en Outlook for Mac.

Wil je graag in de toekomst beter mailen? Volg dan onze 10 e-mailtips voor een efficiënte mailbox in Microsoft Outlook.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home