Microsoft werkt aan ‘One Outlook’ die alle mail-oplossingen vervangt

Dogfood

outlook app

Microsoft wil op termijn de ingebouwde Windows 10 Mail- en Calendar-app vervangen met een nieuwe versie van Outlook. Onder de noemer ‘One Outlook’ is er een app uitgelekt die gebaseerd is op de webversie van Outlook. Uittesten is niet aan de orde; enkel wie een intern Microsoft-account heeft, kan ermee aan de slag.

De ‘One Outlook’-app moet op termijn de desktopversie van Outlook (win32 en UWP) vervangen, Outlook Web Access (OWA) én de macOS desktopclient. Windows Central laat weten dat er ook een volwaardige versie van de nieuwe app ook in een online versie beschikbaar is als test, maar Microsoft heeft ondertussen de pagina offline gehaald.

Wie graag eens wil loeren naar de uitgelekte versie, moeten we teleurstellen. Je hebt een intern Microsoft-account nodig om toegang te krijgen tot de applicatie.

Windows 10 Mail

De vroege versie die nu uitlekt, zal Windows 10 Mail nog niet snel vervangen. Microsoft waarschuwt zijn werknemers dat de huidige app enkel geschikt is voor ‘brave dogfooders’ en dat er geen offline mode beschikbaar is. Dogfood is een interne term die techbedrijven wel vaker gebruiken wanneer werknemers een vroege versie van interne code kunnen testen.

lees ook

Microsoft Outlook: 10 e-mailtips voor een efficiënte mailbox

Microsoft bouwt met One Outlook één algemene desktopclient die over alle platformen wordt gebruikt. De basis die gebruikt wordt, is de online versie van Outlook. De gelekte software zit nog in een vroege fase en krijgt pas een groter previewprogramma eind 2021. Het uiteindelijke doel om Mail en Calender te vervangen alsook alle andere Outlook-applicaties staat gepland voor 2022.

Eerder deze week liet Microsoft weten dat tekstvoorspelling om efficiënter e-mails te sturen op dit ogenblik naar de desktopversie van Outlook wordt uitgerold. Voorlopig ondersteunt de functie enkel de Engelse taal.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home