Oppo brengt vouwbare N2 Flip (voorlopig?) niet naar Benelux

oddo n2 flip

Oppo lanceert zijn nieuwste vouwbare smartphone Find N2 Flip in enkele Europese landen, waaronder Frankrijk en Spanje. Een lancering in de Benelux hoeven we niet meteen te verwachten.

In december kondigde Oppo aan dat de Find N2 Flip naar Europa zou komen. Op de Franse website van het merk staat dat de vouwbare smartphone vanaf 28 februari zal geleverd worden, aan een kostprijs van 1099 euro incl btw. Ook de Britse en Spaanse websites bevestigen dat de lancering nakende is. In Spanje kost het toestel vijftig euro minder.

Concurrent voor Samsung

De Oppo Find N2 Flip moet in Europa de concurrentie aangaan met Samsung Galaxy Z Flip 4 en (in mindere mate) de Motorola Razr. Het vouwbare toestel van Oppo heeft een gelijkaardige vormfactor en heeft ook hetzelfde prijskaartje als de Z Flip 4 toen die lanceerde; het toestel van Samsung is inmiddels wel voor minder dan duizend euro te vinden.

lees ook

Samsung Galaxy Z Flip 4 review: interessante updates, maar wat ben je met dit toestel?

Het 3,26” schermpje aan de voorzijde om notificaties of preview van foto’s te bekijken, heeft een klassiekere schermverhouding (17:9), anders dan het horizontale scherm van Samsung. Aan de binnenkant zit een 6,8” scherm met een resolutie van 1080 x 2520 pixels en 120 Hz verversingsgraad. Oppo zegt zelf dat de vouwlijn in het display nagenoeg onzichtbaar is.

Onder de motorkap vinden we een MediaTek Dimensity 9000+ terug; een van de krachtigste processor die de Taiwanese chipfabrikant in huis heeft. De batterij is met een capaciteit van 4300 mAh een stuk kleiner dan bij de gemiddelde smartphone en laadt ook minder snel op dan dat we van Oppo gewend zijn: 44 watt tegenover 80 watt bij de Oppo Find X5 Pro.

Op vlak van camera’s heb je een 50 MP-hoofdcamera met Sony IMX890-sensor en een 8 MP ultragroothoekcamera. De frontcamera telt 32 MP en zit in het display verwerkt.

Geen lancering in Benelux

Ben je benieuwd naar de Oppo Find N2 Flip? Dan hebben we slecht nieuws. Voorlopig komt de vouwbare smartphone niet naar de Benelux, bevestigt Oppo aan onze redactie. Hoewel de fabrikant de deur wel op een kiertje houdt, lijkt een spoedige lancering er niet in te zetten.

Naast de N2 Flip heeft Oppo ook nog de Find N2 in het plooibare arsenaal zitten, die dezelfde vouwfactor heeft als de Samsung Galaxy Z Fold. Net zoals de eerste generatie zal dit toestel zeer waarschijnlijk niet naar Europa komen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home