Oppo brengt plooibare telefoon (misschien) naar België

oddo n2 flip

Oppo gaat de concurrentie aan met plooibare telefoons van Motorola en Samsung. In het eerste kwartaal van 2023 komt de Oppo Find N2 Flip naar onze contreien.

Oppo stelt zijn eerste flip-telefoon voor die naar Europa komt: de Oppo Find N2 Flip. Dat toestel is een rechtstreekse concurrent voor de Samsung Galaxy Flip 4 en de Motorola Razr 2022. In 2019 al had Oppo een afgewerkt concept voor een flip-telefoon klaar, maar het duurde tot nu voor een officiële lancering. “We zijn niet de eerste, maar wel de besten”, zegt Leo Meng, Senior Product Manager bij Oppo. Hij denkt dat de fliptelefoon van Oppo er één is zonder compromissen, in contrast met de toestellen van de concurrentie. Die zouden ondanks het prijskaartje toch minder presteren dan equivalente klassieke telefoons: een opmerking die aansluit bij onze bevindingen.

De Flip komt naar de Europese markt en een heleboel Europese landen. Of België daar bij zit, is nog niet helemaal duidelijk. Vanuit de Belgische PR-kanalen wordt gecommuniceerd over het toestel en de Europese beschikbaarheid, maar een Belgische verkoop kan niemand op dit moment bevestigen.

Even goed of beter-ish

“De Oppo Find N2 Flip is even goed indien niet beter dan een traditionele smartphone”, zegt Meng. Niet veel later horen we dat de batterij met 4.300 mAh toch kleiner is dan die van een gewone smartphone en dat ook het snelladen dat we van andere toestellen uit de Find-reeks kennen niet present tekent. 44 watt is een stuk minder dan de 80 watt waarmee de Oppo Find X5 Pro overweg kan, SuperVooc-label of niet. Een korreltje zout is dus op z’n plaats, al toont Oppo wel hoe het andere pijnpunten heeft weggewerkt.

Zo heeft de Oppo Find N2 Flip aan de voorkant een 3,26 inch-scherm met een schermratio die gelijkaardig is aan die van een klassieke telefoon. Dat relatief grote scherm laat je toe om notificaties te bekijken en ziet er in ieder geval een stuk handiger uit dan de horizontale schermpjes van de Galaxy Flip en Razr. Het display doet ook dienst als preview voor foto’s en selfies.

Binnenin zit verder geen krachtpatser van Qualcomm, maar één van MediaTek: de Dimensity 9000+. Die zou zuiniger zijn en scoort volgens intussen beschikbare online testresultaten niet slechter dan een krachtige Snapdragon.

Onzichtbare vouw

Verder is Oppo heel trots op de vouw. Die zou onzichtbaar zijn. Bij de andere toestellen weten we uit ervaring dat de vouw van het scherm bij het scharnier wel degelijk voelbaar en zichtbaar is maar dat zou Oppo opgelost hebben. Op een foto van de fabrikant zelf zien we het verschil, maar hoe betrouwbaar dat beeld is, durven we niet zomaar te zeggen. Betrouwbaarheid is in theorie geen probleem: Oppo testte het toestel met tot 400.000 open- en dichtklappen.

De afwerking van de Oppo Find N2 Flip doet meer denken aan de Galaxy Flip dan de Razr, maar oogt toch nog iets soberder en meer zakelijk. Gedetailleerde specificaties en een prijskaartje deelt Oppo op dit moment nog niet en naar een precieze Europese lanceringsdatum is het nog gissen. De Oppo Find N2, die verticaal plooit zoals de Samsung Galaxy Fold, komt niet naar Europa.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home