OnePlus lanceert Nord CE4 Lite: knappe specificaties waar het opvalt

OnePlus introduceert de Nord CE4 Lite: een budgetvriendelijke smartphone die toch het OnePlus-DNA moet bevatten. Een kwalitatief scherm en snelladen zetten de toon.

OnePlus lanceert de OnePlus Nord CE4 Lite: een nieuwe smartphone die zich meer aan de onderkant van het portfolio van OnePlus bevindt. Het toestel moet enkele typische OnePlus-specificaties naar een groter publiek brengen, dankzij het behapbare prijskaartje van 329 euro (inclusief btw.)

Goed uitgerust scherm

De OnePlus Nord CE4 Lite heeft een 6,67 inch-scherm voorzien van 1.080 x 2.400 pixels, goed voor een beeldverhouding van 20:9. Oneplus kiest voor een oled-scherm met 120 HZ-verversing. Onder het scherm zit een middenklasse-SoC van Qualcomm: de Snapdragon 695 5G. Die wordt bijgestaan door 8 GB RAM-geheugen. De opslag is beperkt tot 256 GB.

Snelladen (voor wie bijkoopt)

OnePlus investeert waar het opvalt: in het scherm, maar zeker ook de batterij. Die krijgt een capaciteit van 5.110 mAh en kan je opladen met een 80 watt-snellader. Helaas zit die lader niet in de doos, en maakt hij gebruik van de eigen SuperVooc-technologie zodat je de snelheid niet met andere USB-C-laders zal halen. Een kabel (USB-A naar USB-C) voorziet OnePlus wel.

De OnePlus Nord CE4 Lite heeft dezelfde Battery Health Engine aan boord als de Oppo Reno 11F. Die zorgt ervoor dat de batterij na 1.600 laadcycli nog 80 procent van haar originele capaciteit overheeft. Dat is ongeveer het dubbele van wat vandaag nog de standaard is in de sector. Nog opvallend is de capaciteit om omgekeerd te laden via USB Type-C, en wel aan vijf watt. Dat moet handig zijn om accessoires zoals draadloze oortjes bij te laden.

Heb je nog een bekabelde hoofdtelefoon? Dan voorziet OnePlus in dit toestel nog een 3,5 mm audio-aansluiting.

Foto’s

OnePlus voorziet één relevante camera vooraan, voorzien van een 50 MP-sensor en optische beeldstabilisatie. De tweede camera op de achterzijde herbergt een 2 MP-dieptesensor, en staat er naar ons gevoel vooral op omdat een enkele cameracirkel vandaag een beetje ouderwets kan ogen. Vooraan stopt OnePlus een 16 MP-selfiecamera.

We zetten de belangrijkste specificaties nog even op een rijtje:

  • Qualcomm Snapdragon 695 5G
  • 8 GB LPDDR4X-RAM
  • 256 GB UFS 2.2-opslag
  • 5.110 mAh-batterij (80 watt-snelladen)
  • 6,67 inch-scherm (oled, 1.080 x 2.400  pixels)
  • Hoofdcamera: 50 MP, iOS; f/1.8
  • Selfiecamera: 16 MP, f/2.4
  • Oxygen OS 14 / Android 14
  • IP54

Verdedigbare compromissen

OnePlus maakt verschillende interessante afwegingen voor dit toestel. De OnePlus Nord CE4 Lite heeft belangrijke specificaties die overeenkomen met meer premium toestellen en dat maakt deze telefoon op papier best relevant. Toch is deze telefoon niet vrij van compromissen, wat natuurlijk noodzakelijk is om de prijs op 329 euro te houden.

De fabrikant drukt de prijs door te besparen op minder zichtbare onderdelen. Zo zijn gebruiken RAM- en opslag een oudere technologie, en ondersteunt de USB Type-C-aansluiting slechts de trage USB 2.0-standaard.

Verder zien we een besparing in het update-beleid, en dat vinden we jammer. OnePlus garandeert slechts twee jaar Android-updates en drie jaar beveiligingsupdates. Met andere woorden: net als bij de Oppo Reno 11F krijg je een toestel waarvan de levensduur van de batterij voor langer is dan die van de software. Zo eindig je binnen drie jaar na aankoop met een smartphone die misschien nog functioneel is, maar niet meer gegarandeerd veilig.

Er zijn dus nadelen aan deze interessant geprijsde telefoon. Voor 329 euro koop je echter een mooi ogend toestel met goede batterij, oled-scherm met een hoge resolutie en een degelijke hoofdcamera. Dat zal voor velen voldoende zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home