OneDrive heeft voortaan een native app voor Apple M1 Macs

Microsoft OneDrive

Microsoft voorziet native ARM-functionaliteit voor de OneDrive sync-applicatie op macOS. Na bijna een jaar testen is de eerste stabiele versie beschikbaar voor iedereen.

Nadat Windows op ARM eind vorig jaar werd getrakteerd op een native versie van OneDrive, is het nu de beurt aan macOS. Dit betekent dat OneDrive optimaal de prestaties kan gebruiken van de Apple M1-chips gebaseerd op ARM.

Softwareontwikkelaars die hun applicatie niet optimaliseren voor de nieuwe Apple M1-chips, moeten beroep doen op de Rosetta 2-emulator. Die levert prima werk om x86-apps om te zetten naar ARM, maar emulatie gaat altijd gepaard met prestatieverlies. Bij laptops gaat dat hand in hand met een mindere batterijduur.

Microsoft OneDrive macOS
Bron: Microsoft

Naast de eerste publieke stabiele versie van OneDrive voor Apple M1-chips, werkt Microsoft ook intensief verder aan andere nieuwigheden. Zo kunnen bètatesters aan de slag met een ‘Folder Backup’ (ook bekend als ‘Known Folder Move’) op Mac. Dit laat je toe om het bureaublad en documentmappen te synchroniseren alsof het een OneDrive-map is. Deze functie is potentieel handig voor organisaties die nieuwe pc’s voor werknemers direct met alle juiste bestanden willen voorzien.

Wie de laatste functies in bèta wil testen, heeft minimaal macOS Monterey 12.1 nodig. Klik hier voor meer informatie over hoe inschrijven en wat er allemaal in de bètatest zit.

lees ook

Microsoft schrapt OneDrive voor Windows 7 en 8 in 2022

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home