Microsoft Word dark mode maakt binnenkort ook je pagina zwart

Hello darkness my old friend

Word dark mode

Microsoft Word krijgt binnenkort een betere dark mode waarbij niet alleen de contouren van je digitale papier zwart kleuren maar ook de pagina zelf.

Microsoft is met een bèta-test van Word gestart waar de witte pagina volledig zwart kleurt. Wie vandaag dark mode inschakelt in Microsoft Word, ziet enkel het lint, taakbalk en de ruimte rondom het digitale papier verduisteren.

Word dark mode

Ali Forelli, program manager bij Microsoft, laat in een blogpost weten dat dit een veelgevraagde functie is bij vele Office Insiders. “We zijn enthousiast dat het eindelijk zover is. Terwijl het canvas verandert, worden ook de kleuren in een document licht aangepast. Rood, blauw, geel en andere opvallende kleuren zullen iets minder fel in beeld worden gebracht om beter samen te werken met de donkere achtergrond.

Enkel in bèta

In het Word-lint bovenaan kan je wisselen tussen de twee verschillende modes. De combinatie van dark mode zonder dat de pagina mee donker kleurt, blijft er ook in zitten voor wie dat liever wil. De nieuwe dark mode met zwart canvas lijkt zo heel sterk op OneNote, die vandaag al de mogelijkheid biedt om de achtergrond helemaal zwart te maken.

lees ook

Nieuwe Microsoft Office in 2021 opnieuw zonder abonnement verkrijgbaar

De nieuwe dark mode in Word is voorlopig enkel beschikbaar voor bèta-testers van Office 365. In de komende maanden wordt de update naar de rest van de Word-gebruikers uitgerold.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home