Nieuwe Windows Verkenner voor Windows 11 lanceert in test build

Build 25136 vernieuwt de Windows Verkenner. Een nieuw startscherm voor de Verkenner en de tabbladen verschijnen momenteel bij testers.

Het is mogelijk dat deze vernieuwingen bekend in de oren klinken, CEO Satya Nadella zette in april namelijk alle vernieuwingen die dit jaar nog introduceren al uiteen in een onlinepresentatie.

Beide functies moeten gebruiksgemak van de Windows Verkenner verbeteren. Met tabbladen werk je namelijk intuïtiever. Zo wordt het mogelijk om net zoals op het internet verschillende mappen open te zetten, daarin rond te navigeren en de positie van de tabbladen te verschuiven.

Microsoft vernieuwt daarnaast de startpagina van Verkenner. Mappen met snelle toegang en recent bewerkte documenten zijn op deze pagina te vinden. Daarnaast ontstaat een nieuwe subcategorie ‘Favorieten’. Voeg bestanden toe aan deze map door rechts te klikken op het item en ‘Toevoegen aan favorieten’ te selecteren.

In nieuwe vrijgegeven afbeeldingen van de aanpassingen verandert bovendien het linkermenu van de Verkenner. Herin krijgen de bestanden uit OneDrive een veel prominentere positie. Deze knop komt net onder de startpagina, maar nog buiten de bestanden die je zelf vastpinde als favoriet.

Bron: Microsoft

Meer functies voor widgets en kladblok

Een andere verandering wordt aangebracht in de widgets. Sport-, beurs- en breaking nieuws moet hierdoor in de taakbalk van Windows 11 te plaatsen zijn.

In de linkse hoek onderaan de taakbalk kan de taakbalk beursupdates weergeven. Bron: Microsoft

Tot slot krijgt het Kladblok opnieuw een update. Microsoft lijkt daarmee zijn liefde voor de ingebouwde app teruggevonden te hebben, aangezien de eerste grote update voor het besturingssysteem ook al nieuwe functies toevoegde aan deze app.  

Kladblok krijgt ondersteuning voor ARM64-toestellen en kan voortaan overweg met technologieën die in het besturingssysteem de tekstgrootte aanpassen of toegankelijkheidsknoppen invoegen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home