Microsoft werkt aan nieuwe Windows 11-functies: zwevende widgets en QR-codes in knipprogramma 

Microsoft

Microsoft werkt aan twee nieuwe functies: een zwevend paneel met widgets en een tool om QR-codes toe te laten in het ingebouwde knipprogramma van Windows 11.  

Windows 11 krijgt er weer enkele functies bij. Microsoft is op de achtergrond begonnen met het testen van een nieuwe Windows 11-feature in het startmenu. Het zou gaan over een zwevend paneel met widgets. Daarnaast werkt Microsoft aan een tool om QR-codes toe te laten in het ingebouwde knipprogramma van Windows 11, waardoor links snel vanaf de computer geopend kunnen worden. De functies zitten momenteel in de testfase.  

Zwevende widgets

Het “Startmenu Companions” zou ontwikkelaars in staat stellen het Windows 11 Start-menu uit te breiden met widget-achtige functionaliteiten, die zwevend naast het startmenu worden weergegeven. Die metgezellen kunnen geconfigureerd worden in het hoofdgedeelte ‘Instellingen’ van Windows 11, waarbij de mogelijkheid bestaat om er meerdere te installeren of uit te schakelen. 

Albacore merkte dit op in de testversie van Windows 11 die recent door Microsoft openbaar werd gemaakt. Indien deze functie er daadwerkelijk doorkomt, kan dit een vervanger zijn voor Live Tiles, die in Windows 10X en Windows 11 verdwenen zijn. Microsoft kondigde de functie nog niet zelf aan. 

QR-codes

Daarnaast voegt Microsoft een eenvoudige manier toe om QR-codes te gebruiken in het knipprogramma van Windows 11. Dankzij de automatische QR-codedetectie worden QR-codes in schermafbeeldingen gedetecteerd, zodat de links snel vanaf de pc geopend worden. De nieuwe update is uitgerold naar Windows Insider-testers en bevat ook ondersteuning voor emoji.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home