Adobe lanceert nieuwe AI-gedreven audio-functies in Premiere Pro 

premier pro

Adobe lanceert nieuwe AI-gedreven audiobewerkingstools in Premiere Pro waaronder Interactive Fade Handles, soundbadges en Clipbadges. In minder klikken naar een sneller resultaat. 

Audio-bewerkingen in Adobe Premiere Pro zullen met de nieuwe AI-gedreven wijzigingen van Adobe efficiënter verlopen. De nieuwe functies waaronder Interactive Fade Handles, soundbadges en Clipbadges, zullen het audiobewerkingsproces optimaliseren. Het is niet de bedoeling om deze processen te automatiseren, wel om editors meer ruimte te geven voor creativiteit. De nieuwe functies zijn reeds beschikbaar in de Premiere Pro-bètaversie. 

AI-gedreven audio-functies

Een eerste niet-onbekende functie is de Enhanced Speech die automatisch ongewenste ruis verwijdert en slecht opgenomen dialogen verbetert. Deze functie werd reeds gepubliceerd in de bètaversie van Premiere Pro in september 2023, waar je deze nu nog steeds kan uitproberen. De Enhanced Speech-tool zal in februari algemeen beschikbaar zijn voor alle Premiere Pro-klanten. Andere nieuwe functies zijn:

  • Interactive Fade Handles: Hiermee kunnen editors sneller aangepaste audio-overgangen maken door clip-handles te slepen om zo fades te creëren. 
  • Nieuwe Essential Sound-badge met tags per audiocategorie: Door middel van AI worden audiofragmenten automatisch aangeduid als dialoog, muziek, geluidseffecten of sfeer. Hier wordt een pictogram aan toegevoegd zodat editors meteen toegang krijgen tot de juiste bedieningselementen per audio-type.  
  • Clipbadges: Met deze visuele indicatoren wordt het eenvoudiger om na te gaan welke clips effecten hebben, en kunnen er snel nieuwe toegevoegd worden
  • Nieuwe golfvormen in de tijdlijn: De golfvormen krijgen een nieuw formaat zodat ze aangepast worden naarmate de trackhoogte van de clip verandert.  

Premiere Pro-bèta

Om gebruik te maken van deze nieuwe functies, heb je toegang tot de Premiere Pro-bèta nodig. Dit is een zelfstandige applicatie die beschikbaar is voor iedereen die een Creative Cloud-abonnement voor de Premiere Pro-app hebben. Deze applicatie kan je vinden in het Creative Cloud-desktopstartprogramma en hier downloaden. Zo kan je alvast experimenteren met de nieuwe functies alvorens ze in de hoofd-app van Premier Pro verschijnen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home