Nieuwe Acer-Chromebooks moeten kleine en grote organisaties bekoren

Acer-Chromebook-Spin-714

Acer lanceert nieuwe Chromebooks. De uitgebreide familie moet zowel kmo’s als enterprises aanspreken.

Acer introduceert nieuwe Chromebooks. De toestellen komen in klassieke varianten maar er verschijnt ook een editie voor enterprise-omgevingen. De Acer Chromebook Spin 714 is de gewone versie. Dat toestel heeft een Intel Core-processor van de twaalfde generatie. Je kan maximaal voor een Alder lake Core i7-chip kiezen.

Mooi scherm

Verder rust Acer de Chromebook uit met een 14 inch 16:10-scherm. Je kan het toestel configureren met een klassieke FHD-resolutie (1.920 x 1.200) of een hogere WQHD-resolutie (2.560 x 1.600). Het aanraakscherm werkt met een pen en toont honderd procent van het Adobe sRGB-spectrum.

Acer-Chromebook-Spin-714
Acer Chromebook Spin 714

Het toestel moet tien uur meegaan op één batterijlading en na een half uurtje laden opnieuw vier uur autonomie bieden. Acer geeft aan dat de toestellen verschillende MIL-STD 810H-tests overleefden, waaronder valtests. De Chromebook verschijnt in een variant speciaal op maat van enterprises: de Acer Chromebook Enterprise Spin 714.

lees ook

Welke laptops mogen op de grond vallen: MIL-STD-tests uitgelegd

Tablet

Met de Acer Chromebook Tab 510 trekt Acer de kaart van de mobiliteit. Dat toestel krijgt wel de noemer Chromebook maar is eerder een tablet met een 10,1 inch 16:10 IPS-scherm met FHD-resolutie. Binnenin zit een Qualcom Snapdragon 7c Gen 2, dus verwacht geen al te straffe prestaties. Een pennetje is inbegrepen. Opnieuw pakt Acer uit met de MIL-STD-tests. Ook van dit toestel voorziet Acer een enterprise-versie: de Acer Chromebook Enterprise Tab 510.

Acer-Chromebook-Tab-510
Acer Chromebook Tab 510

De Acer Chromebook Spin 714 is vanaf augustus beschikbaar in Europa voor een adviesprijs van 879 euro. De enterprise-variant kost 100 euro meer. De Acer Chromebook Tab 510 verschijnt in juli in de VS voor 399 dollar. Lokale prijs en beschikbaarheid communiceert Acer voor dat toestel nog niet. Alle europrijzen zijn inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home