MSI kondigt twee nieuwe Summit-laptops aan met 16:10-scherm

MSI Summit E13 Flip Evo

De MSI Summit E13 Flip EVO de nieuwe Summit E16 Flip-reeks hebben voor het eerst een 16:10-scherm aan boord. Die laatste is in twee smaken beschikbaar: met of zonder extra Nvidia grafische kaart.

MSI legt dit jaar zijn focus sterk op de zakelijke markt met de lancering van een nieuw business-portfolio. De toptoestellen binnen het gamma dragen de noemer Summit en combineren degelijke specificaties met een premium jasje. Eerder dit jaar mochten we de MSI Summit E15 al eens uitgebreid aan de tand voelen en mochten we ook proeven van de MSI Summit E13 Flip.

Die laatste krijgt nu een zustertoestel naast zich onder de naam MSI Summit E13 Flip Evo. Evo duidt hier op het Intel Evo-platform waarvoor de laptop is gecertificeerd. Om het label te krijgen moet je zaken kunnen afvinken als goede prestaties, snelle opstarttijd, lange batterijduur en andere zaken als Thunderbolt 4 en Wifi 6.

MSI Summit E13 Flip Evo

Het nieuwe toestel komt voor het eerst binnen de Summit line-up met een 16:10-schermratio waarmee het 10 procent meer werkruimte biedt voor professionals. De schermen zijn compatibel met de nieuwe MSI pen (oplaadbaar via USB-C), een eigen stylus dat 4.096 drukniveaus herkent en standaard in de doos zit. De batterijduur van de laptop wordt op 20 uur geschat volgens de eigen cijfers van MSI.

MSI Summit E16 Flip

De Summit E13 Flip Evo krijgt een grotere broer naast zich onder de noemer MSI Summit E16 Flip. Die komt in twee smaken, met of zonder Evo achter de naam. De Evo-variant bevat Intel Xe geïntegreerde graphics als onderdeel van de Intel Tiger Lake-chip. Wie meer pk’s wil, kan ook voor een variant kiezen met een Nvidia-gpu. Welke grafische kaart er dan in komt, wil MSI niet specifiëren. Het zou gaan om de ‘laatste nieuwe grafische kaart’. Ook deze laptop heeft een 16:10-schermratio.

Beide modellen ondersteunen PCIe 4.0 NVMe-opslag, Wifi 6E en Bluetooth 5.2. Net als bij de Summit E13 Flip is ook de E16 Flip compatibel met de MSI pen en wordt de batterijduur van de laptop geschat op 20 uur.

MSI Summit E13 Flip Evo

Tot slot lanceert MSI een USB-C docking station dat laptops tot 100 watt aan laadvermogen biedt. Op het docking station vinden we heel wat aansluitingen: 1x USB-A (USB 2.0), 2x USB-A (USB 3.2 Gen 2), 2x USB-C (USB 3.2 Gen 2), 1x DisplayPort , 1x HDMI, 1x Ethernet (gigabit) en een hoofdtelefoonaansluiting. In de doos zit een 150 wattlader om alles van stroom te voorzien.

lees ook

MSI paait zakelijke publiek met krachtige machines in een strak jasje

De MSI Summit E13 Flip EVO heeft een adviesprijs van 1.699 euro en komt vooralsnog alleen met de witte behuizing naar ons toe. De eerste modellen worden midden mei verwacht. De MSI Summit E16 Flip Evo draagt ook een adviesprijs van 1.699 euro. Wie de versie wil met een Nvidia-gpu, kijkt aan tegen een adviesprijs vanaf 1.899 euro. Het is voorlopig onduidelijk wanneer de twee E16 Flip-varianten beschikbaar zijn bij ons. Er wordt gemikt op een lancering in juni bij ons. De adviesprijs van de MSI Docking Station Gen 2 is 249 euro. Alle opgegeven prijzen zijn inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home