MSI werpt zich op zakelijke markt met splinternieuw business-portfolio

MSI gaat de concurrentie aan in de zakelijke markt met gevestigde waarden als HP, Lenovo en Dell. Een nieuw aantrekkelijk zakelijk laptopaanbod gebaseerd op Intel Tiger Lake-cpu’s moet professionele harten bekoren.

MSI valt de zakelijke markt aan met een nieuwe ‘Business en Productivity’-portfolio. De line-up bestaat uit nieuwe zakelijke laptops en ultrabooks gebouwd rond Intels pas aangekondigde processors van de elfde generatie. Enthousiastelingen kennen MSI al sinds jaar en dag als een gamingmerk met een breed gamma aan componenten (gpu’s en moederborden) maar ook laptops en desktops. Het merk zocht de laatste jaren al een beetje toenadering naar de professionele markt met zijn workstations gericht op creatieve experten, maar grafische kracht ingegeven door het gaming-DNA van het merk bleef steevast de rode draad.

Dat verandert met de aankondiging van vandaag. De Business en Productivity-toestellen zijn gebouwd met de klassieke zakelijke markt in het achterhoofd. MSI wil rechtstreeks concurreren met onder andere de ProBooks en EliteBooks van HP, en de ThinkPads en ThinkBooks van Lenovo.

Summit

De laptops in het nieuwe gamma krijgen de naam ‘Summit’ mee. Summit verschijnt naast de reeds bestaande Modern- en Prestige-merken voor creatieve professionals. De MSI Summit-laptops hebben allemaal een premium design met aluminium chassis. MSI benadrukt de aanwezigheid van geavanceerde geluidsonderdrukking die videovergaderen aangenaam moet maken. Windows Hello-infraroodcamera’s en aanraakschermen tekenen present, net als een autonomie van meer dan tien uur.

De toestellen zijn gebouwd rond Intel Tiger Lake-cpu’s van de elfde generatie die gisteren officieel werden gelanceerd. De laptops hebben met andere woorden de krachtige ingebouwde Iris Xe-graphics aan boord die de capaciteiten van een bescheiden discrete gpu evenaren en zelfs overtreffen. Tijdens de aankondiging spreekt MSI ook over de PCIe 4.0-capaciteiten van de chips en de mogelijkheden die dat biedt voor supersnelle SSD’s, al kennen we geen verdere specificaties.

Lees ook: Intel lanceert 11e generatie cpu’s: grafisch geweld voor ultrabooks

Summit bestaat uit twee subcategorieën: Summit E en Summit B. Onder iedere categorie vind je een 14 inch en een 15 inch-laptop. Summit B-laptops zijn ultrabooks pur sang en komen met een optioneel nauwkeurig sRGB-paneel. Autonomie staat hier centraal. Summit E-laptops liggen voor het grootste deel iets dichter bij de grafische roots van MSI en lijken bedoeld voor werknemers die extra grafische pk’s willen. De laptops zijn configureerbaar met GeForce GTX-kaarten en komen eveneens met een optioneel kleurenvast paneel dat 100 procent van het Adobe RGB-gamma weergeeft. Buitenbeentje is de MSI Summit E13 Flip, die een rondklappend aanraakscherm heeft en zo kan concurreren met het 360°-portfolio van andere fabrikanten.

Evo

MSI maakt van de gelegenheid gebruik om ook de MSI Prestige 14 Evo in de verf te zetten. Zoals de naam suggereert, voldoet deze laptop aan de hoge minimumvereisten van Intel om het Evo-label mee te krijgen. Daaronder vallen naast een Tiger Lake-cpu ook een minimale batterijduur en een snelle opstarttijd uit standby. De rest van het Prestige en Modern-aanbod wordt in één klap ook geüpdatet met Intel Tiger Lake-chips.

Alle toestellen behalve de Flip komen in november van dit jaar beschikbaar. Wanneer de Summit E13 Flip in de rekken terecht komt, is onduidelijk. Over prijzen wil de fabrikant nog niet communiceren. Oh ja, MSI heeft ook een nieuw logo: iets met streepjes en de Fibonacci-reeks, naar het schijnt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home