MSI lanceert nieuwe laptop voor content creators

MSI introduceert een breed portfolio aan nieuwe laptops die vooral gericht zijn op gamers, maar de fabrikant lanceert ook één professioneel toestel op maat van content creators: een nieuwe MSI Creator 15.

Op CES 2021 introduceert MSI de nieuwe MSI Creator 15. Dat is een 15 inch-laptop gericht op professionele creatievelingen en videobewerkers. Het toestel is voorzien van een gekalibreerd 4K-beeldscherm met een 100 procent-dekking van het AdobeRGB-kleurengamma. Je kan ook voor een eenvoudiger Full HD-aanraakscherm kiezen. De laptop ziet er verder stijlvol maar best sober uit en onderscheidt zich zo ook visueel van het gaming-gamma van de fabrikant.

Specificaties

Binnenin vind je een Intel Core i7-10870H. Dat is een 14 nm Comet Lake-chip van Intels tiende generatie. De chip is capabel maar helaas niet de nieuwste in zijn soort. Intel kondigde op CES net nieuwe ‘H’-chips aan gebaseerd op de aanzienlijk modernere Tiger Lake-architectuur en het 10 nm-bakproces. Die onderscheiden zich vooral door een hogere efficiëntie en basisklok.

lees ook

Intel geeft Tiger Lake spierballen en kondigt desktopprocessor aan

Voor het grafische geweld laat MSI je kiezen uit gpu’s uit Nvidia’s RTX 3000-gamma. De MSI Creator 15 is beschikbaar met zowel Nvidia GeForce RTX 3080, 370 als 3060. In de drie gevallen gaat het om een Max Q-implementatie wat wil zeggen dat de uiteindelijke prestaties voor een stuk gekoppeld zijn aan de thermische capaciteiten van de behuizing. Zoals we eerder aanhaalden zijn GeForce-kaarten vandaag meer dan ooit geschikt voor professionele workloads, onder andere dankzij de Studio-drivers van Nvidia.

lees ook

MSI werpt zich op zakelijke markt met splinternieuw business-portfolio

Het geheugen is configureerbaar tot 64 GB aan RAM en opslag komt van twee NVMe M.2-SSD’s. Verder rust MSI de laptop uit met USB 3.2 via Type C en Type A-poorten. Eén USB C-poort ondersteunt ook Thunderbolt 3. MSI voorziet ook een klassieke HDMI-poort met ondersteuning voor 4K-output op 50 Hz. De laptop zou 2,1 kg wegen en is dus niet meteen een lichtgewicht. Dat komt deels door de stevige 99,9 wattuur-batterij, al weten we niet hoe lang de laptop het zonder stopcontact moet uithouden. De prijs en de exacte beschikbaarheid voor het toestel communiceert de fabrikant nog niet.

Gaming

MSI pakt op CES ook nog uit met een handvol nieuwe gaminglaptops. De toestellen zoals de Raider-reeks, de GS66 Stealth en de Leopard-laptops zijn allemaal opgebouwd rond 14 nm Comet Lake-chips en komen met Nvidia GeForce RTX 3000-kaarten. NVMe-opslag is standaard voor alle nieuwe modellen. Ook voor deze nieuwe toestellen kondigt MSI nog geen prijs of beschikbaarheid aan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home