Motorola presenteert flexibele concepttelefoon in wormvorm

Waarom moet een flexibele telefoon maar op één manier inklapbaar zijn? Motorola rolt een smartphoneconcept uit dat je op verschillende manieren kan vouwen.

Tijdens Lenovo Tech World 2023 presenteert Motorola zijn nieuwste innovatie in de wereld van vouwbare smartphones. Voor alle duidelijkheid: het gaat om een concepttelefoon om aan de wereld te laten zien wat er mogelijk is. Verwacht het toestel (nog) niet in de winkel.

Het flexibele scherm in de telefoon laat toe om het toestel op verschillende manieren te plooien. Je kan het bijvoorbeeld ook om je arm vouwen op een magnetische band als forse smartwatch of rechtopstaand zetten op de tafel.

Het concepttoestel maakt gebruik van een Full HD+ pOLED-scherm dat voortbouwt op de expertise van Motorola en Lenovo om de toekomst van de smartphone te evalueren. Wanneer de telefoon helemaal plat op tafel ligt, meet het scherm 6,9 inch. Je kan het tot op een compacte ruimte van 4,6 inch tonen door het scherm te plooien.

Toekomstmuziek dat moet inspireren, graag in tandem met AI als het van Motorola afhangt. Naast deze concepttelefoon draait alles rond AI om in de toekomst workflows te verbeteren. Denk daarbij aan het beter inscannen van documenten via een foto, samenvatten van tekst, privacyfuncties zoals je scherm op sommige stukken tactisch blurren wanneer je een screenshot neemt. Motorola werkt eraan om de komende maanden meer AI naar smartphones te brengen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home