Microsoft adviseert Windows-toestel minstens acht uur met internet te verbinden bij update

Windows Update

Volgens Microsoft is het van belang Windows-toestellen minstens acht uur van een internetverbinding te voorzien om een update te installeren. Alleen zo is een correcte installatie van de nieuwste update gegarandeerd, aldus Microsoft.

David Guyer, Microsoft Program Manager voor Windows Updates in Microsoft Endpoint Manager, vertelt dat Windows-toestellen minsten acht uur verbonden moeten zijn met het internet om een update correct te installeren.

Tot deze conclusie kwam Microsoft na het analyseren van gebruiksgegevens. Onder de geanalyseerde gegevens vallen de duur dat apparaten met Windows zijn ingeschakeld en de duur dat deze apparaten verbonden zijn met Windows Update.

“We ontdekten het zeer onwaarschijnlijk is dat apparaten die niet voor een bepaalde tijd van internetconnectiviteit voorzien worden, succesvol updaten. Uit gegevens blijkt met name dat apparaten minimaal twee ononderbroken verbonden uren nodig hebben en zes totale verbonden uren, nadat een update is uitgebracht, om betrouwbaar te updaten.”

Eigen Windows-toestel nakijken

Microsoft heeft heel wat toestellen goed te onderhouden. Onlangs bracht het bedrijf namelijk naar buiten dat maar liefst 1,4 miljard mensen maandelijks Windows 10 of Windows 11 gebruiken.

Om Windows-toestellen veilig te houden, moeten updates wel correct geïnstalleerd zijn. Je kan zelf nagaan hoe het met je bedrijfstoestellen gesteld is. In Microsoft Intune, onderdeel van Microsoft Endpoint Manager, ga je hiervoor naar Monitor onder het onderdeel Devices. Selecteer daar Feature update failures of het rapport Windows Expedited update failures. Zo vind je zelf in een overzicht welke Windows-toestellen onvoldoende toegang tot internet hadden tijdens een update.  

Microsoft raadt aan de status na te gaan met een Windows-toestel dat minstens acht uur verbonden was met het internet na de laatste update. “Als een apparaat zelf onvoldoende connectiviteit had bij een update, is het onderzoeken van andere update-problemen ingewikkeld. Nieuwe problemen kunnen namelijk veroorzaakt zijn door het tekort en deze problemen verdwijnen zodra er voldoende connectiviteit is.”

Heeft een Windows-update net meer schade aangericht dan goed gedaan? Dan kun je de laatste update eenvoudig weer verwijderen. Hoe je dat doet, leggen we je hier uit.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home