Microsoft overtreft omzetverwachtingen afgelopen kwartaal

microsoft

Microsoft doet het in het tweede kwartaal van fiscaal 2022 beter dan analisten voorspelden. Het hele bedrijf groeit, al doet de cloud het iets minder goed dan gehoopt.

Microsoft zet alweer stevige kwartaalcijfers neer. Voor het tweede kwartaal van zijn fiscaal jaar 2022 haalde Redmond 51,7 miljard dollar binnen. Dat is 20 procent meer dan een jaar eerder. De winst steeg naar 18,8 miljard dollar: een stijging van 21 procent tegenover het tweede kwartaal van vorig jaar.

Vertraging in cloud

Analisten zijn het minst tevreden met de groei van het cloudsegment van Microsoft. De tak Azure en andere clouddiensten groeit met een knappe 46 procent, maar die groei zat de vorige kwartalen boven de 50 procent. De Azure-cloud groeit met andere woorden nog steeds aan een rotvaart, maar de versnelling neemt lichtjes af. Dat liet zich voelen in de aandelen van Microsoft die kortstondig dipten.

Verder ziet het kwartaalrapport er nochtans rooskleurig uit. Alle departementen groeien. De Windows OEM-business ziet onder impuls van Windows 11 een groei van 25 procent en ook Office doet het goed. De professionele versie is goed voor een omzetstijging van 19 procent terwijl de consumentenversie van Office een omzetstijging met 15 procent realiseert. Alle departementen binnen Microsoft zien hun omzet met 10 procent of meer stijgen behalve de hardwaredivisie. Surface moet tevreden zijn met 8 procent.

Gaming

Op het vlak van gaming steeg de omzet met 10 procent. Microsoft heeft in dat departement enorme ambities. Het bedrijf zet immers 68,7 miljard dollar opzij om gamestudio Activision Blizzard over te nemen in zijn grootste acquisitie ooit.

Microsoft laat intussen ook weten dat het aantal maandelijkse actieve Windows- en Teams-gebruikers netjes groeit. Over het enthousiasme om te upgraden naar Windows 11 blijft Redmond wel stil.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home