Microsoft wil meer reclame tonen via instellingen Windows 11

Windows 11 review opener

Je zou verwachten dat gebruikers van Windows 11 al meer dan bekend zijn met wat Microsoft te bieden heeft. Maar het tech-bedrijf neemt geen risico en is van plan om via het eigen platform meer reclame te maken voor zijn eigen producten.

De kans bestaat dat je als Windows 11-gebruiker binnenkort meer reclame gaat zien wanneer je aan de instellingen sleutelt. Microsoft wil zo meer mensen overtuigen om zijn andere producten ook te gebruiken. De vraag is maar of die aanpak het gewenste effect gaat hebben.

Insider job

Twitter-account Albacore, gewijd aan alles wat met software te maken heeft, meldde het nieuws na onderzoek in recente Insider-edtities van Windows 11. Het ziet ernaar uit dat de instellingspagina van Windows 11 binnenkort advertenties voor Microsoft 365 gaat tonen. Verschillende versies tonen de banner op verschillende plaatsen in het thuisscherm. Een andere update toont dan weer de melding dat bepaalde producten binnenkort geen ondersteuning meer krijgen. Dat is dan weer te lezen op het Accounts-scherm.

Niet de eerste keer

Deze aanpak van Microsoft is zeker geen nieuwigheid. Sinds november van vorig jaar zijn er bijvoorbeeld advertenties te zien in het menu Start bij Windows 11 en enkele maanden geleden doken er berichten op van reclame in Windows Verkenner. Ook de AI-versie van zoekmachine Bing toont binnen afzienbare tijd waarschijnlijk de nodige reclame.

Het is duidelijk dat Microsoft zo veel mogelijk van zijn producten wil slijten via de eigen kanalen, maar of deze aanpak veel potentiële gebruikers gaat overtuigen is een vraag waarop zelfs AI-Bing vermoedelijk geen positief antwoord heeft.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home