Microsoft overweegt reclame in Windows Verkenner

In een ontwikkelaarsversie van Windows 11 experimenteert Microsoft met reclame in Windows verkenner.

Microsoft experimenteert met reclame in Windows Verkenner. Dat ontdekten gebruikers van een vroege testversie van Windows 11: Dev Channel build 2257.100. Verschillende testers ontdekten een balk in hun Verkenner-venster waarin Microsoft de Editor-functie in zijn Office-suite aanprijst. Het experiment kan op weinig enthousiasme rekenen.

Uitschakelen

Het is onduidelijk in welke mate Microsoft dergelijke advertenties wil integreren in Windows. Windows 10 had reclame in het startmenu, tot ergernis van vele gebruikers. Dat toont aan dat de Windowsbouwer er niet voor terugschrikt om zijn dominante positie te misbruiken om advertenties te tonen in zijn besturingssysteem, dat nochtans niet gratis is.

Net als in Windows 10 kan je de reclame ook in Windows 11 uitschakelen. Dat die je via Instellingen, Notificaties, waar je tips en suggesties kan uitschakelen. Dat is het eufimisme dat Microsoft voor zijn advertenties gebruikt.

Niet het eerste slechte plan

Windows 10 en Windows 11 zijn goed onthaalde versies van Windows. Het lijkt erop dat Microsoft het moeilijk heeft met die positieve feedback en er alles aan doet om zichzelf slechter in de schijnwerpers te zetten. Reclame is slechts één piste die Redmond volgt. Eerder bevestigde Microsoft al dat het binnenkort onmogelijk wordt om zonder internetverbinding en Microsoft-account door de initiële setup van Windows 11 te lopen. Ook voor de Pro-editie verdwijnt de optie voor offline installatie, zonder duidelijke reden en tot chagrijn van gebruikers. Microsoft lijkt vastbesloten om vooral niet naar gebruikers te luisteren met zijn nieuwe plannen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home