Microsoft weigert ARM-versie Windows te ondersteunen op Mac

Parallels 17

Microsoft schept duidelijkheid over de ARM-versie van Windows 10 en Windows 11 en bijhorende ondersteuning op Mac-toestellen met een Apple M1-chip

Microsoft deelt eindelijk officieel zijn mening rond het draaien van Windows on Arm (WOA) op Mac-toestellen met een Apple M1-chip aan boord. De softwaregigant zegt aan The Register dat het geen officiële ondersteuning wenst te geven. Hiermee komt er een einde aan de speculatie dat klanten van Parallels en binnenkort VMware Fusion een officiële versie van Windows 10 of Windows 11 op ARM kunnen kopen en installeren.

Vandaag kan je Windows 10 of Windows 11 wel installeren via Parallels op een Apple M1 Mac, maar het gaat hier telkens om een Windows Insider testversie. Een officiële versie van WOA bestaat er niet omdat het besturingssysteem enkel OEM bij nieuwe hardware wordt meegeleverd en vooraf geïnstalleerd. Windows-versies binnen het Windows Insider bèta-programma genieten overigens ook geen productondersteuning en vereisen dat je heel frequent upgradet met bijhorende risico’s op bugs.

Het gebrek aan officiële ondersteuning is een streep door de rekening van Parallels en VMware Fusion, dat vorige week nog een technische preview lanceerde. Beide hebben sowieso nog wel een toekomst met de ondersteuning van Linux of BSD, maar Windows 10 of Windows 11 blijven een pijnpunt tot Microsoft beslist om de beslissing terug te draaien.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home