VMware lanceert technische preview van Fusion op Apple M1

VMware Fusion

VMware start een technische preview van zijn nieuwe hypervisor voor ARM-chips, meer specifiek de Apple M1-chip. Voorlopig gaat het om een private test met verplichte aanmelding. Een publieke test volgt binnen twee weken.

In een tweet laat Michael Roy weten dat VMware Fusion klaar is voor een eerste private test. Roy is binnen VMware verantwoordelijk voor de hypervisors Fusion en Workstation. Inschrijven voor de test kan je hier. Wie te laat is of liever wacht op een publieke testversie, hoeft maar twee weken te wachten volgens Roy. De kans is groot dat de finale versie dit jaar nog landt voor Mac-toestellen met een Apple M1-chip.

Wat kan je met Fusion? Windows 10 zou werken, maar Fusion levert niet de drivers of VMware-tools en biedt geen ondersteuning omdat de ARM-versie van Windows 10 niet apart wordt verkocht door Microsoft. Fusion draait geen macOS 12 virtuele machines aangezien die een heel nieuwe set aan API’s gebruikt en ESXi-compatibiliteit belemmert. Ondersteuning voor virtuele machines met GPU’s staat op de roadmap en volgt later. Voorlopig kunnen Ubuntu VM’s enkel 3D op de cpu doen. VM’s met andere VMware hypervisors op andere architecturen verbinden is mogelijk.

Fusion voor Apple M1-chips krijgt de concurrentie van Parallels dat sinds april al Windows 10 op de nieuwe Mac-apparaten draait.

VMware kondigde eerder al aan dat het geen ondersteuning voor ESXi zal bieden op de nieuwe Apple Mac Pro-systemen, ondanks hun overschot aan rekenkracht. De focus ligt nu volledig op Fusion voor de ARM-chips van Apple.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home