Microsoft verwijdert eigen documentatie over lokaal account in Windows 11

windows 11

Microsoft wil heel graag dat Windows-gebruikers inloggen met een Microsoft-account. Die vereiste omzeilen is vandaag erg moeilijk, en Microsoft verwijdert nu ook eigen documentatie om je bij het proces te helpen.

Wil je een Windows 11-computer gebruiken met een lokaal account in de plaats van een Microsoft-account. Dat kan, maar het is niet gemakkelijk. Wie vandaag een nieuw toestel uit de doos haalt, heeft al wat kennis nodig om het alomtegenwoordige Microsoft-account te omzeilen. Microsoft had tot voor kort eigen documentatie online staat om je te helpen om een Microsoft-account achteraf naar een lokaal account te converteren, maar die info is intussen verdwenen. Dat ontdekte Tom’s Hardware.

De kleine aanpassing in de ondersteuningspagina is tekenend voor de ambities van Microsoft. Dat wil echt wel dat je Windows alleen gebruikt met een onlineaccount.

Voordelen voor wie wil

Zo’n account biedt voordelen voor wie intekent op het Microsoft-ecosysteem, zoals integratie met OneDrive en Microsoft 365 (Office). Heb je daar geen boodschap aan, dan krijg je van Microsoft vooral veel reclame voor de diensten die je niet wil, op een toestel waar je al geld voor betaald hebt.

De aanpassing van de ondersteuningspagina is een goed moment om de opdringerigheid van Microsoft nog eens in de verf te zetten. Er is geen enkele technische reden om een Microsoft-account te verplichten, maar Microsoft doet het in feite wel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home