Microsoft pusht Windows 11 naar niet-ondersteunde apparaten

windows 10 2022 update

Heel wat Windows 10-gebruikers kregen een melding om hun apparaat te upgraden naar Windows 11, hoewel het niet aan de technische vereisten voldeed. Microsoft geeft de fout toe.

Microsoft probeert hardnekkige Windows 10-gebruikers te overhalen om hun apparaat te upgraden naar het nieuwere, en volgens de softwarereus betere, Windows 11. Daarbij gaat Microsoft steeds minder subtiel te werk. Zo krijgen gebruikers al een tijdje een notificatie te zien die aandringt om te upgraden, en pas na vier vensters wegklikken kan je in Windows 10 verder werken. Maar nu is Microsoft niet iets te ijverig geweest in het ronselen van nieuwe Windows 11-gebruikers.

Niet compatibele apparaten

The Verge bericht dat Microsoft de updatemelding ook heeft uitgestuurd naar apparaten die niet voldoen aan de technische vereisten om te upgraden naar Windows 11. Microsoft heeft de fout inmiddels ook toegegeven. Het is al de tweede keer dat Microsoft dit overkomt; in juni 2022 konden niet compatibele apparaten de upgrade te installeren. Dat zou deze keer niet het geval zijn, verduidelijkt Microsoft.

Om Windows 11 te installeren, dient je pc onder meer minimaal een achtste generatie Intel-processor of AMD Zen 2 te hebben en TPM 2.0 te ondersteunen. Hoewel de adoptie van Windows 11 niet aan het gewenste tempo verloopt voor Microsoft, blijft het bedrijf wel vasthouden aan die vereisten. Er bestaan omwegen om Windows 11 te installeren op een apparaat dat niet voldoet aan de systeemvereisten. Dit wil Microsoft strenger bestraffen door watermerken te tonen.

Nieuwe update op komst

Microsoft staat op het punt een nieuw ‘updatemoment’ uit te rollen voor Windows 11. Die brengt onder meer verbeteringen aan de zoekfuncties in de taakbalk en het startmenu, en het design van de taakbalk zou ook tabletvriendelijker worden gemaakt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home