Microsoft plant volledige cloudversie van Windows

Windows 365 Cloud PC

Interne documenten van Microsoft brachten aan het licht dat het bedrijf plannen heeft om van Windows een volledig besturingssysteem in de cloud te maken.

Tech-reus Microsoft heeft plannen om zijn besturingssysteem Windows volledig onder te brengen in de cloud. Dat blijkt uit een interne presentatie die recent is opgedoken.

Bewijsstuk B van Blizzard

De presentatie werd onthuld in het kader van een onderzoek door de Amerikaanse FTC, naar Microsoft’s overname van gamestudio Blizzard Entertainment. Volgens de Federal Trade Commission zou de combinatie van Blizzard met de Xbox en bijbehorende diensten van Microsoft, een oneerlijk concurrentievoordeel opleveren voor het Amerikaanse bedrijf.

lees ook

Microsoft Defender is de geprefereerde antivirus voor Windows

De basis

In de documentatie wordt duidelijk dat Microsoft die toekomstige versie van Windows wil baseren op de cloudinfrastructuur van Windows 365. De move wordt gezien als een opportuniteit op lange termijn voor het Modern Life Experiences-team binnen het bedrijf. De focus zal op AI en een uitgebreide gebruikservaring liggen.

Windows 365 mag dan wel voor commercieel gebruik zijn, Mircosoft integreerde een deel al wel in Windows 11. Zo komt er een toekomstige update aan onder de naam Boot. Die voorziet de mogelijkheid voor Windows 11-toestellen om via een cloudomgeving in te loggen op Windows en niet via een lokale versie.

Recent lanceerde Microsoft nog een nieuwe preview van Windows 11, met daarin meer aandacht voor passkeys. Eerder deze maand bleek ook wel dat Moment 3 automatisch installeert op Windows 11. Die update zou optioneel moeten zijn en zorgt nu voor wat problemen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home