Nieuw Outlook-design rolt vanaf april naar meer gebruikers uit

One Outlook

De uniforme Outlook-app waar Microsoft al jaren aan werkt, rolt vanaf april uit naar alle Microsoft 365-gebruikers.

Microsoft werkt al langer aan één universele Outlook-app over alle platformen, maar het blijkt een lastige bevalling. Na een officiële aankondiging in 2021 duurde het een jaar voor de eerste bètatesters ermee aan de slag konden. Het bleek een pittige testperiode, want opnieuw moeten we een jaar wachten. Nu heeft Microsoft beslist om de grondige Outlook-redesign naar alle Microsoft 365-klanten uit te rollen.

Voor wie onmiddellijk schrik krijgt, biedt Microsoft de mogelijkheid om de redesign optioneel in te schakelen. Ben je geen fan, dan kan je voorlopig nog terugkeren naar het oude ontwerp. Het is voorlopig niet duidelijk hoe lang die optie beschikbaar zal zijn. Op termijn is het de bedoeling dat iedereen de overstap maakt.

De focus ligt eerst op persoonlijke Microsoft 365-accounts en Microsoft Exchange Online-accounts. Bedrijven die binnen de Current Channel-updatecyclus zitten, krijgen de update vanaf begin april aangeboden. Organisaties die de Monthly Enterprise Channel-updatecyclus volgen, krijgen de functie pas begin mei aangeboden.

Nieuwe onderdelen

De nieuwe Outlook-client voegt heel wat nieuwe functies toe waaronder een betere integratie met Microsoft Teams, berichtherinneringen, een kalender, to-do-lijst en ondersteuning voor Loop-componenten. Die laatste maken onderdeel uit van het Fluid-raamwerk. Hiermee kan je bijvoorbeeld eenvoudiger bestanden in de cloud delen door ‘@namevanhetbestand’ te typen in je bericht. Andere zaken zoals tabellen, notities, taken of zelfs verkoopdetails in Dynamics 365 passen in Fluid.

lees ook

Outlook for Mac vanaf nu gratis beschikbaar op macOS

Ook Project Moca maakt zijn opwachting met een handige bordweergave van je kalender voor een betere projectmanagement. Denk daarbij aan notities, taken, het weer, vooropgestelde doelen, contactgegevens of zelfs bestanden. Je kan de nieuwe tool zien als een enorm bureau waarop je belangrijke gegevens kan ordenen, zodat je in één oogopslag ziet wat voor jouw belangrijk is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home