Microsoft claimt dat OpenAI GPT-4 volgende week lanceert

Microsoft

Tijdens een AI-event in Duitsland zegt de lokale CTO van Microsoft dat OpenaI GPT-4 volgende week wil introduceren.

OpenAI, ontwikkelaar van onder andere het populaire ChatGPT, werkt met GPT-4 aan een opvolger van het huidige AI-model. Microsoft liet eerder al weten dat het snel ChatGPT-4 wil integreren in zijn algoritmen na een investering van 10 miljard dollar in het bedrijf.

Het GPT-4 AI-model zou sneller dan verwacht beschikbaar kunnen zijn. Andreas Braun, CTO van Microsoft Duitsland, laat op een lokaal event weten dat het samen met OpenAI GPT-4 wil introduceren volgende week (via Heise).

“We willen multimodale modellen lanceren die compleet verschillende mogelijkheden aanbieden, zoals bijvoorbeeld video’s.” Hij vindt de huidige evolutie van Large Language Models (LLM’s) baanbrekend omdat ze machines leren natuurlijke taal te begrijpen.

“LLM’s begrijpen op een statistische manier wat voordien enkel leesbaar en verstaanbaar was voor mensen. De technologie staat vandaag zo ver dat het in feite in alle talen werkt. Je kan een vraag in het Duits stellen en een Italiaans antwoord vragen.”

ChatGPT-4

Microsoft benadrukt tijdens het Duitse event dat het geen klantendata gebruikt om modellen te trainen. Dat OpenAI iets andere regels heeft rond privacy, komt niet aan bod. Marianne Janik, CEO van Microsoft Duitsland, moedigt alle organisaties aan om de AI-modellen te omarmen door werknemers te trainen en te kijken naar nieuwe functies om nog meer uit de technologie te halen.

ChatGPT-4 is een update van de huidige versie ChatGPT-3 die iedereen sinds december kan gebruiken. De grootste verbetering zou de snelheid zijn waarmee de chatbot antwoord geeft. Nu heeft ChatGPT een momentje nodig om een antwoord te bedenken. De nieuwe versie heeft een veel kortere reactietijd en zou ook ‘natuurlijkere’ en gedetailleerde antwoorden kunnen geven – al tempert OpenAI CEO Sam Altman zelf de verwachtingen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home