Microsoft lanceert ontwikkelaarskit HoloLens 2

Microsoft HoloLens 2

Microsoft maakt een ontwikkelaarsversie van de HoloLens 2 beschikbaar, nadat het de nieuwe generatie van zijn AR-bril eerder dit jaar al voor het grote publiek lanceerde.

In tegenstelling tot de eerste HoloLens betaal je voor de ontwikkelaarskit van de HoloLens 2 evenveel als voor het commerciële product: 3.500 dollar. Dat is 1.500 dollar minder dan de commerciële versie van de eerste bril, maar 500 dollar meer dan de ontwikkelaarsversie.

Ontwikkelaars hebben de keuze uit twee betaalopties: onmiddellijk de hele som ophoesten of afbetalen aan 99 dollar per maand. Ook voor de commerciële versie is er een maandelijks betaalplan. Dat is met 125 dollar iets duurder, maar wordt gecombineerd met een licentie voor Dynamics 365 Remote Assist.

Microsoft levert ook bij de ontwikkelaarskit een aantal extra’s, namelijk 500 dollar credit voor Azure-diensten en drie maanden gratis gebruik van Unity Pro en de PIXYZ CAD-plugin.

De developer-headset wordt gelimiteerd tot één per persoon en is niet bedoeld voor commercieel gebruik.

Eerste indruk

Techzine kon na de lancering op het Mobile World Congress in Barcelona al kort aan de slag met de HoloLens 2.

Hoewel de nieuwe bril eigenlijk maar een incrementele upgrade is van de vorige generatie, zijn de juiste zaken aangepakt om de gebruikservaring drastisch te verbeteren.

Gerelateerd: Eerste indruk: Microsofts HoloLens 2 is klaar voor het echte werk

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home