Microsoft lanceert goedkoper Copilot-abonnement voor kmo’s

microsoft copilot kmo

Het assortiment aan Copilot-versies breidt uit. Microsoft kondigt een goedkoper abonnement voor kmo’s en consumenten aan.

Toen Copilot op 1 november officieel het levenslicht zag, had Microsoft in de eerste plaats de enterprisemarkt in gedachten. Bedrijven moeten minstens driehonderd geregistreerde gebruikers hebben en een premium van dertig US dollar betalen, per account. Dat komt neer op een slordige negenduizend dollar per maand. Niet iedere organisatie heeft dat budget noch genoeg werknemers en dus kondigt Microsoft nieuwe formules aan om iedereen te laten meedelen in de Copilot-pret.

Voor kmo’s zal het Copilot for Microsoft 365-abonnement het meest interessant zijn. Dit abonnement neemt de vereiste om minstens driehonderd gebruikers aan te sluiten weg. De prijs blijft wel behouden op dertig dollar per maand per gebruiker. Daarvoor krijg je wel een volledige Copilot ter beschikking met alle capaciteiten van de Enterprise-versie, inclusief de mogelijkheid om met Copilot Studio je eigen chatbot te bouwen.

lees ook

Bouw je eigen copiloot met Microsoft Copilot Studio

Copilot Pro, zonder Teams

Het nieuwe Copilot Pro richt zich, contradictorisch, tot individuele gebruikers. Zij kunnen voor twintig dollar per maand een Copilot aan hun 365-licentie toevoegen. Er is één significant verschil: in het Pro-abonnement heb je geen Copilot voor Teams, in het Copilot for Microsoft 365-aanbod wel. Copilot kan in Teams real-time samenvattingen maken, vergaderagenda’s opstellen en vervolgacties toewijzen aan personen. Voor deze capaciteit betalen zakelijke gebruikers dus tien dollar extra. Meer informatie over de nieuwe formules lees je in deze blog.

Wie niet wil betalen voor Copilot maar toch een voorsmaakje wil krijgen van wat de AI-assistent te bieden heeft, kan terecht in de mobiele applicatie voor Android en iOS. Het uitbreiden van de abonnementsformules is een logische vervolgstap in de plannen van Microsoft om Copilot in al zijn gedaanten tot bij iedereen te brengen. Daar gaat Microsoft subtiel en minder subtiel in te werk: iedere nieuwe Windows-laptop zal dit jaar met een Copilot-toets komen en voor wie dat (niet) wil, zal de AI-assistent automatisch openen wanneer je Windows 11 opstart.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home