Microsoft stopt Copilot AI in OneNote om je notities te automatiseren

OneNote

Microsoft stopt de techniek van ChatGPT in OneNote om met één klik in je notities lijstjes, samenvattingen of andere zaken te maken.

In samenwerking met OpenAI, de ontwikkelaar van GPT-4 en ChatGPT, lanceerde het eerder al Microsoft 365 Copilot. Met die technologie kan je PowerPoint-presentaties en Word-documenten in een handomdraai maken, maar ook grote Excel-bestanden laten opkuisen en de belangrijkste trends eruit halen. Kortom: een handige assistent, eindelijk een opvolger voor Clippy.

Nu komt Microsoft 365 Copilot ook naar OneNote. De tool trekt data uit Microsoft Graph, Power BI en andere Microsoft 365-apps. Door eenvoudige vragen te stellen aan de chatbot, genereert die zaken rechtstreeks in OneNote.

Microsoft haalt diverse voorbeelden aan waaronder samenvatten, herschrijven, opmaak stijlen en visuele context toevoegen. Denk daarbij aan:

  • Vat notities samen in puntjes op een nieuwe pagina.
  • Genereer een lijst van topics en gespreksonderwerpen om in een jaarlijkse meeting met investeerders te bespreken.
  • Plan een zakenreis voor mij en mijn collega naar Barcelona voor MWC.
  • Ik start een nieuw bedrijf dat koffiebonen gaat verkopen die rechtstreeks van de boer komen. Geef me 10 suggesties voor een bedrijfsnaam en visie-statement.
  • Maak een plan op om een leuk paasontbijt te regelen voor de collega’s

Omdat Copilot binnen je Microsoft 365-omgeving actief is, volgt het automatisch alle opgelegd veiligheids- en privacyregels die de organisatie heeft opgesteld. De data wordt beheerd volgens de huidige instellingen.

lees ook

Test nu zelf Microsoft Loop, de toekomstversie van Office

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home