Programmeren zonder code: Microsoft lost Power Apps in béta

Microsoft

Microsoft heeft een nieuwe publieke preview gelanceerd van Power Apps, een mobiele app voor Android en iOS, die toelaat om low-code bedrijfsapplicaties te bouwen zonder programmeerkennis.

Het gaat om zogenaamde ‘canvas-apps’ en ‘modelgestuurde apps’. Een canvas-app laat toe om de applicatie te bouwen door simpelweg elementen op een canvas te slepen, logisch aan elkaar te koppelen en data uit verschillende bronnen te integreren. Bij een modelgestuurde app wordt de layout al voor de gebruiker bepaald.

“Vandaag is het een pijnlijke ervaring om zowel canvas- als modelgestuurde apps samen op een mobiel apparaat te gebruiken, omdat er twee verschillende mobiele apps op je apparaat moeten worden geïnstalleerd. Met de nieuwe mobiele Power Apps-app heb je eenvoudig toegang tot zowel canvas- als modelgestuurde apps in één lijst met apps”, vertelt Kavishi Agarwal, Program Manager voor Power Apps.

De modelgestuurde apps hebben bovendien een update gekregen voor een verbeterde gebruikservaring, die meer in lijn ligt met de algemene app-ervaring op Android en iOS. Denk daarbij aan ondersteuning voor gestures, nieuwe animaties, betere navigatie en een overzichtelijkere layout. Gebruikers kunnen de apps voortaan ook op hun homescreen pinnen, voor snellere toegang.

Power Platform

Microsoft lanceerde de eerste preview van Power Apps al in 2015, met de bedoeling om zowel ontwikkelaars als business users de mogelijkheid te geven om eigen native, mobiele en webapps te bouwen zonder één enkele regel code te schrijven.

Power Apps is onderdeel van Microsofts Power Platform, dat ook Power BI en Power Virtual Agent Bots omvat. De service draait op de Azure Cloud en connecteert met Office 365 via de Microsoft Graph.

Google AppSheet

Google biedt sinds kort een gelijkaardig low-code platform aan, na de overname van AppSheet begin dit jaar. AppSheet integreert met G Suite en Google Cloud, maar ook met onder meer Office 365, Salesforce, Dropbox, Box, AWS DynamoDB en MySQL.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home