Microsoft blokkeert uitrol Windows 11 2022 Update voor sommige toestellen

Microsoft pauzeert de uitrol van de Windows 11 2022 Update op verschillende toestellen. De oorzaak ligt bij bugs veroorzaakt door printerdrivers.

Microsoft ziet zich genoodzaakt om de uitrol van de eerste grote update voor Windows 11 te pauzeren voor verschillende toestellen. Het probleem treft toestellen verbonden met printers die de Microsoft IPP Class Driver of de Universal Print Class Driver gebruiken. Wie Windows 11 2022 Update toch installeert, zal niet alle functies van printers te zien krijgen.

Windows moet verbonden zijn met een printer om alle functionaliteit ervan te identificeren. Zonder die connectiviteit wordt de printer geïnstalleerd met standaard-instellingen. Microsoft identificeerde nu een bug waarin die instellingen geen update krijgen wanneer de connectiviteit herstelt is.

Printers verwijderen

Wil je de Windows 11-update toch installeren, dan kan je relevante printers verwijderen. Microsoft wijst er op dat het tot 48 uur kan duren voordat de update opnieuw wordt aangeboden.

Heb je de update toch al geïnstalleerd en wordt je met het probleem geconfronteerd, dan raadt Microsoft je aan om de printer te verwijderen en opnieuw te installeren.  Microsoft werkt momenteel aan een structurele oplossing voor het probleem. In afwachting daarvan blijft de Windows 11 2022 Update onbeschikbaar voor getroffen configuraties.

Grote Windows-updates lopen wel vaker tegen onverwachtse problemen aan. Het is zelfs niet de eerste keer dat printers roet in het eten strooien. Voor functie-updates van Windows kan het daarom nooit kwaad om enkele weken of maanden de kat uit de boom te kijken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home