Windows Server verliest compatibiliteit met verschillende printers na geplande update

Windows Server 2019 System Insights

Microsoft rolt deze week preview-updates uit die Windows Server incompatibel maken met verschillende printers. Het gaat om toestellen met ontoereikende beveiligingsmechanismen.

Vorig jaar al zorgde een reeks beveiligingsupdates voor Windows Server al voor compatibiliteitsproblemen met printers wanneer ze werden uitgerold naar domain controllers. Organisaties die hinder ondervonden, konden gebruik maken van een workaround om de problemen te mitigeren. Microsoft bereidt nu nieuwe updates voor Windows Server voor die de compatibiliteit finaal zullen ondermijnen.

Het probleem treft printers die niet de juiste beveiligingsprotocollen ondersteunen voor authenticatie met smart cards. Concreet moeten de toestellen overweg kunnen met Diffie-Hellman voor PKINIT Kerberos-authenticatie, of triple DES voor Kerberos AS-requests.

Wachtwoord

De updates krikken het beveiligingsniveau van Windows Server op, waardoor compatibiliteit met toestellen die de standaarden niet ondersteunen op de helling komt te staan. Daarmee moeten getroffen printers nog niet de vuilbak in: authenticatie met gebruikersnaam en wachtwoord blijft een optie.

De updates in kwestie komende week als preview beschikbaar en rollen volgende maand uit als onderdeel van Patch Tuesday. Alle ondersteunde versies van Windows Server worden getroffen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home