Logitech opent pre-orders van nieuwe VR-stylus met pittige prijs

logitech stylus ink

De Logitech VR Ink Pilot Edition Stylus werkt samen met Steam VR en dient als tool om heel precies te kunnen tekenen en dingen aan te duiden in 2D en 3D. Logitech mikt specifiek op zakelijke gebruikers en dat heeft een bijhorend prijskaartje: 900 euro.

Eind mei lanceerde Logitech een stylus waarmee je in VR heel precies kan tekenen. Het dient als alternatief voor de controllers die met de Vive of andere Steam VR-compatibele headsets worden meegeleverd en meer gemaakt zijn om te gamen.

De pen is uitgerust met verschillende tactisch geplaatste knoppen zodat je objecten in VR vlot kan manipuleren. De autonomie zou z’n 2,5 uur bedragen. Het ding werkt bovendien ook als klassieke pen op een 2D-aanraakscherm of tekentablet. Logitech beeldt zich duidelijk in hoe designers opstaan van achter hun bureau om met de pen in de hand in VR een kijkje te gaan nemen naar hun designs.

Steam VR-compatibel

Bij de lancering eind mei zocht Logitech oorspronkelijk nog naar partners om de specifieke stylus te lanceren. Hiermee wilde het een breder ecosysteem creëren rond het product. Vandaag toont het op de website diverse applicatiepartners zoals Mindesk, Vector Suite, Gravity Sketch en Flyingshapes. De volledige lijst kan je hier terugvinden.

De pre-orderpagina staat live, net als de hallucinante prijs: 900 euro incl. btw. Logitech benadrukt dat het om een beta-product gaat, vandaar de naam Pilot Edition. De VR-stylus is compatibel met de Valve Index, Varjo en HTC Vive en Vive Pro. Het ondersteunt de SteamVR 1.0 basestations, maar Logitech raadt aan om de SteamVR 2.0-sensoren te gebruiken.

Wie de VR-stylus als klassieke pen (2D) wil gebruiken, kan een optionele tekenmat bestellen. Het A1-formaat heeft een lage weerstandsoppervlak om vlot te kunnen tekenen en kost 90 euro incl. btw.

Wie vandaag de Logitech VR Ink Pilot Edition bestelt, kan hem vanaf februari 2020 verwachten. Logitech vraagt om een specifieke reden waarom je de stylus wil bestellen, maar daarna word je rechtstreeks naar het bestelvenster gebracht. Vermoedelijk dient het motivatievenster eerder als extra info naar Logitech en maakt het geen deel uit van een beperkte selectieprocedure.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home