Nieuwe iPads met OLED-schermen tot 80 procent duurder volgens analist

ipad pro

Apple wenst gebruik te maken van hoogstaande OLED-panelen, wat een prijskaartje met zich meebrengt. Die plant de fabrikant door te rekenen aan de klant.

Volgens het Zuid-Koreaanse The Elec mikt Apple op een prijs tussen de 1.500 en 1.800 dollar voor de nieuwe iPad Pro-modellen met een OLED-scherm. De miniled-variant die vandaag in de tablets zit, kosten gemiddeld 800 tot 1.100 dollar. De schermgrootte blijft behouden: 11 inch en 12,9 inch, net zoals voorgaande modellen.  

OLED-schermen zijn de laatste jaren erg betaalbaar geworden door de volwassen productietechniek, maar Apple legt de verwachtingen klaarblijkelijk heel hoog. Enkel Samsung en LG kunnen de duurdere panelen leveren die door de strenge keuring van Apple komen.

Een bekende schermspecialist op Twitter beaamt de analyse van The Elec. Volgens hem zijn de ontwerpvereisten zo hoog dat het OLED-paneel veel duurder is. “Ze willen een zeer dunne tandemstack”, waarmee hij alludeert dat Apple intern in de iPad de beschikbare ruimte wil maximaliseren.

Traditionele OLED-panelen in die schermgroottes zijn doorgaans goedkoper dan de miniled-techniek die Apple vandaag hanteert. Voorlopig staan de OLED iPad-modellen op de planning voor 2024. Het spreekt voor zich met een release zo ver in de toekomst dat we bovenstaande informatie met een kruiwagen zout mogen nemen. Afwachten tot Apple meer details deelt in de toekomst.

Gisteren kwam Apple nog in het nieuws dat Tim Cook, CEO van het bedrijf, een AR-bril richting productie wil zien tegen het advies in van eigen ontwikkelaars. De ontwikkelaars willen nog liever een paar jaar wachten. Afwachten of Apple op zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC het project onthult begin juni.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home