iPadOS 16 en iOS 16 zullen niet gelijktijdig lanceren

Stage Manager

De vermoedens waren er al, maar nu volgt ook de bevestiging: iPadOS 16 zal later lanceren dan iOS. Apple spreekt zelf over een lancering ‘deze herfst’, maar voor september zal het dus niet zijn.

IPadOS 16 zal pas lanceren nadat de publieke versie van iOS 16 volledig is uitgerold. Dat meldde Apple zelf in een verklaring aan het nieuwsmedium TechCrunch. Bovendien zal iPadOS 16.1 het besturingssysteem worden dat naar het brede publiek uitrolt, iPadOS 16.0 blijkt enkel voor de testers.

‘Onafgewerkte’ publieke bèta

Bij het testpubliek wordt met iPadOS 16.0 al grondig geëxperimenteerd. Daar eist de Stage Manager-functie alle aandacht op. Het gaat om een functie die het hoofdvenster centraal in beeld laat zweven, terwijl andere vensters in een overzichtelijke navigatiekolom links van het scherm verschijnen. Klik je één van de vensters aan, komt die automatisch centraal te staan en verdwijnt het hoofdvenster naar de linkerbalk.  

lees ook

IPadOS 16 speelt in op de multitasker uit de creatieve sector

Testers stuitten er al snel op dat de functie nog niet afgewerkt werd. Testers ondervinden dat de functie regelmatig crasht en zitten momenteel met een onafgewerkte UI. Na deze vaststelling begonnen de geruchten te stromen over uitstel van de publieke versie. Uitstel blijkt inderdaad aan de orde, ergens ‘deze herfst’ rolt iPadOS 16.1 uit.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home