Apple krijgt iPadOS 16 vermoedelijk niet op tijd klaar

Stage-Manager-iPad

Het ontwikkelen van iPadOS 16 blijkt uitdagender dan Apple in eerste instantie dacht. Het probleem licht bij de Stage Manager-tool waarmee het besturingssysteem ideaal wordt voor multitaskers.

De lanceerdatum van iPadOS 16 dreigt in het gedrang te komen. Dat is althans zo voor de publieke versie van het besturingssysteem. De publieke bèta is reeds beschikbaar, deze gaf Apple samen met de testversie van iOS 16 vrij.

Vermoedelijk schuift de uitgave van iPadOS 16 één maand achteruit. In oktober moet het besturingssysteem met andere woorden te installeren zijn. Dat nieuws meldt Bloomberg op basis van anoniemen bronnen. De lancering van iOS 16 lijkt geen vertraging op te lopen, waardoor de besturingssystemen uitzonderlijk niet gelijktijdig lanceren.

Uitdagingen bij Stage Manager-tool

De schuldige blijkt de Stage Manager-tool, het paradepaardje van de zestiende versie van het besturingssysteem. De functie maakt het mogelijk om een maximum van acht applicaties tegelijk weer te geven, maar is enkel beschikbaar op iPads met een M1-chip aan boord.

lees ook

IPadOS 16 speelt in op de multitasker uit de creatieve sector

De functie laat daarvoor je hoofdvenster centraal in beeld zweven en duwt het andere vensters in een overzichtelijke navigatiekolom links van het scherm. Wanneer je een van de vensters links aanklikt, wordt die automatisch centraal weergegeven en verdwijnt het hoofdvenster naar de linkerbalk.

Indrukwekkend, als de functie in ieder geval degelijk werkt. In de testversie van iPadOS 16 blijkt aan deze voorwaarde niet voldaan. Testers melden dat het duidelijk zichtbaar is dat de tool nog niet afgewerkt werd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home