Intel verbindt via Unison jouw telefoon met een Evo-laptop

unison-landing-main-image.jpg.rendition.intel.web.1072.603

Unison maakt gegevensuitwisseling, telefoneren, berichten versturen en notificaties krijgen mogelijk op Evo-laptops.

Intel stelde de nieuwe app voor in de marge van het nieuws over de Raptor Lake processors, tijdens haar Innovation Conference.  Unison is de nieuwe naam van Screenovate, de Israëlische ontwikkelaar die Intel in december vorig jaar voor 100 miljoen overnam. De app, die zowel naar business als particulier uitrolt, kreeg sinds de overname een facelift met een nieuwe interface en verbeterde kennis van draadloze netwerken.

Vier functies

Unison combineert vier functies, die ook al in Your Phone van Microsoft terug te vinden zijn. Met dat verschil dat Unison zowel Android als iOS-toestellen kan verbinden met de Evo-laptops. Via een eenvoudige koppeling kan de nieuwe app vier sleutelfuncties uitvoeren op de laptop. Zo zal het mogelijk zijn om oproepen te maken en beantwoorden via de laptop. Daarnaast kunnen foto’s en bestanden worden gedeeld en kan de app berichten ontvangen en versturen. Tot slot kunnen via de app notificaties worden ontvangen, en in sommige gevallen ook beantwoord.

“Het grote voordeel is dat gebruikers die deze functies belangrijk vinden, nu niet hun mobiel toestellen hoeven te kopen op basis van hun pc”, zegt ondervoorzitter Josh Newman aan The Verge.  Volgens de topman zullen er kleine verschillen zijn in de mogelijkheden voor Android en iOS-gebruikers. Dat verschil zal vooral zichtbaar bij notificaties van third party-apps.

Evo-laptops

De Unison-app zal in de eerste plaats beschikbaar zijn op een beperkt aantal toestellen. Intel lanceert Unison nog dit jaar op Evo-laptops met de 12de Generatie processors op toestellen van Acer, HP en Lenovo. “We plannen een grotere release op toestellen met de 13de Generatie volgend jaar”, geeft Newman nog mee.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home