Windows 11 transformeert Android Your Phone-app naar Phone Link met nieuw design

Phone Link Windows 11

Microsoft introduceert Phone Link binnen Windows 11 als vervanger voor de Jouw Telefoon-applicatie die vandaag beschikbaar is.

De Jouw Telefoon-applicatie werd drie jaar geleden voor het eerst geïntroduceerd in Windows 10. De software dient als brug tussen Windows en Android om een aantal basistaken binnen Windows uit te voeren zonder telkens naar je smartphone te grijpen.

Met de lancering van Windows 11 werden heel wat functies aangepast naar het nieuwe design, maar Jouw Telefoon nog niet. Daar komt nu verandering in met een redesign voor alle Windows 11-gebruikers. Tegelijk doopt Microsoft de applicatie om tot Phone Link.

Je vindt voortaan Berichten, Foto’s, Apps en Oproepen in de navigatiebalk bovenaan. Je notificaties krijgen daardoor meer ruimte rechts om duidelijker in beeld te verschijnen.

Vernieuwde Android-app

Niet alleen de Windows 11-versie krijgt een nieuwe naam, ook de Android-app vernieuwt. Je kan de applicatie voortaan terugvinden onder de noemer Koppelen met Windows. Beide delen nu ook hetzelfde icoontje zodat er geen verwarring meer mogelijk is.

Koppelen met Windows is vandaag compatibel met elke Android-telefoon. Wie een Samsung-toestel heeft of een Microsoft Surface Duo, kan ook genieten van Apps binnen Jouw Telefoon op Windows 11. Hiermee streamt je telefoon draadloos elke app door naar Windows. De volledige lijst met compatibele toestellen kan je hier terugvinden. Het is voorlopig nog onduidelijk wanneer Microsoft die functionaliteit verder uitrolt naar andere smartphonefabrikanten.

lees ook

5 redenen om wel (of niet) te upgraden naar Windows 11

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home