Dell stopt met telefoonsynchronisatie Mobile Connect

Dell Latitude 9330

Vanaf 31 juli zal de app Mobile Connect van Dell niet meer downloadbaar zijn. Op 30 november stopt de app volledig met werken. Gelukkig voor de liefhebbers zijn er alternatieven op de markt.

Dell kondigde het stopzetten van Mobile Connect aan op een supportpagina. Mobile Connect synchroniseert berichten, oproepen en notificaties van de telefoon op de computer. Vanaf 31 juli zal de app niet meer downloadbaar zijn, behalve in de VS, Canada en Japan. Die landen kunnen de app nog tot 30 november downloaden, net op de dag dat de app in de rest van de wereld niet meer zal werken. Voor de drie genoemde landen stopt de app onherroepelijk op 31 januari 2023.

In 2018 lanceerde Dell het programma dat logischerwijze best werkte met Dell laptops vanaf 2018. Het programma was compatibel met iPhone en Android toestellen.

Alternatieven beschikbaar

Fans van gesynchroniseerde toestellen hoeven niet te wanhopen. Microsoft biedt met Phone Link (voordien Your Phone app) eenzelfde toepassing aan voor Windows 10 en 11 pc’s. Phone Link doet alles wat Mobile Connect doet, met dat verschil dat phone Link geen iPhones ondersteunt.

Mobile Connect zal trouwens niet helemaal verdwijnen. Intel kocht de software achter Mobile Connect in 2021 onder de naam Screenovate. Tijdens CES 2022 liet Intel al plannen zien voor synchronisatie van een pc met Android, iPhone en geconnecteerde uurwerken. Het doel is om de toepassing uit te rollen op Intel Evo-toestellen tegen het eind van dit jaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home