MSI lanceert kleine Cubi NUC-minicomputers

MSI lanceert nieuwe mini-pc’s gebouwd rond chips van Intel. De kleine Cubi NUC-computers hebben legacy-CPU’s aan boord.

MSI introduceert een nieuwe reeks van Cubi NUC-mini-pc’s. De kleine desktopcomputertjes zijn naar goede gewoonte erg compact, met een formaat van 13,56 x 13,25 x 5,01 cm. Zo kan je ze uit het zicht weg steken. Ze passen bijvoorbeeld achter een display, zoals een exemplaar van MSI zelf dat meteen ook de stroom kan voorzien.

Specificaties

In de behuizing van de NUC stopt MSI bescheiden hardware. Je kan de Cubi NUC’s configureren met Intel Core 7, 5 of 3. De ‘Ultra’ ontbreekt in de naam van die chips, wat impliceert dat het eigenlijk CPU’s van de vorige generatie zijn met een nieuw naamkaartje. De processors draaien op de Raptor Lake-architectuur en brengen geen grote structurele vernieuwingen met zich mee tegenover chips van de dertiende generatie.

lees ook

MSI Cubi N ADL review: meer moet dat niet (altijd) zijn

Verder vind je binnenin tot 64 GB RAM en ruimte voor M.2-SSD’s. De behuizing is uitgerust met twee USB Type-A-poorten vooraan, naast een 3,5 mm-audioconnector en een sleuf voor een microSD-kaart. Vooraan ontbreekt USB-C, maar achteraan vind je wel twee Thunderbolt 4-aansluitingen, twee RJ745-ethernetpoorten, twee HDMI-poorten en nog eens twee USB Type-A-aansluitingen.

De kleine computer is niet revolutionair, maar vertegenwoordigd een bescheiden update van MSI’s gamma van mini-pc’s.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home