Veeam introduceert Veeam Data Cloud voor Microsoft 365 en Azure

Veeam lanceert Veeam Data Cloud. Dat is een nieuwe dienst die back-up-as-a-service biedt voor Microsoft 365 en Microsoft Azure.

Veeam introduceert de Veeam Data Cloud. Dat is een dienst gebouwd op Microsoft Azure, die zich richt op vereenvoudigd beheer van back-upactiviteiten in het kader van meer cyberveerkracht en betrouwbaarheid.

Cloud vs. Platform

Veeam ontwikkelde de nieuwe oplossing speciaal met Microsoft 365 en Microsoft Azure in het achterhoofd. De Veeam Data Cloud maakt gebruik van het Veeam Data Platform. De oplossing onderscheidt zich van het Veeam Data Platform omwille van de eenvoud: in de Data Cloud moet je inloggen in een webinterface, waarna het meeste vanzelf gebeurt. Het Data Platform vereist beheer van eigen infrastructuur en opslag. Je kan de Veeam Data Cloud dus zien als een managed variant van het Data Platform. Veeam Data Cloud is per direct beschikbaar.

Het cloud-native platform integreert met Microsoft Azure, waarbij het zero trust-principes hanteert en geïsoleerd draait van productieomgevingen. Zo zorgt Veeam voor constante updates en onderhoud, waardoor back-ups altijd veilig en klaar zijn voor herstel.

Back-updiensten voor Microsoft 365 en Azure

De Veeam Data Cloud voor Microsoft 365 is gebaseerd op de bestaande oplossing Veeam Backup for Microsoft 365, en biedt uitgebreide bescherming voor Microsoft Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for Business en Teams. Ze stelt organisaties in staat om volledige controle te behouden over hun Microsoft 365-data, met een focus op eenvoud, veiligheid en een intuïtieve gebruikerservaring.

lees ook

Waarom je ook back-ups moet maken van data die in de cloud staan

Voor Microsoft Azure introduceert Veeam de Veeam Data Cloud for Microsoft Azure: een SaaS-aanbod dat uitgebreide bescherming biedt voor Azure VM’s, Azure SQL en Azure Files. Dit aanbod benadrukt een snelle return on investment, enterprise readiness door het volgen van best practices voor back-up, beveiliging en FinOps, en betrouwbaar herstel met aanpasbare recovery point objectives (RPO’s) en recovery time objectives (RTO’s).

De oplossing is beschikbaar via de Azure marketplace of resellers van Veeam.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home